Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
16.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Στα πόσα εγκλήματα… καιγόμαστε;

Τα "εγκλήματα" της Ελληνικής βιομηχανίας τροφίμων

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΣτα πόσα εγκλήματα... καιγόμαστε;
spot_img

Τα “εγκλήματα” της Ελληνικής βιομηχανίας τροφίμων

Του Γιάννη Ζαμπετάκη*

Με αφορμή ένα κείμενό μας σχετικά με την Ελληνική τυροκομία στο cibum, η Δρ Αλεξάνδρα Μέγα έγραψε στο cibum ένα εξαιρετικό άρθρο σχετικά με τις ευκαιρίες και τους κινδύνους που αντιμετωπίζει σήμερα η Ελλάδα ως προς τα τυροκομικά της προϊόντα.

Εδώ, θα πρέπει να εκμυστηρευθώ ότι έχω μια ιδιαίτερη συμπάθεια και ευαισθησία προς τους ανθρώπους που διδάσκουν και προάγουν τα τρόφιμα της πατρίδας μας. 

Όπως έχω ξαναγράψει η Ελλάδα έχει το δυναμικό να παράξει εξαιρετικά τρόφιμα, τόσο οργανοληπτικά όσο και διατροφικά και είναι κρίμα αυτά τα τρόφιμα να μην μπορούν να βρουν μια θέση σε Ευρωπαϊκά gourmet εστιατόρια και παντοπωλεία…

Αυτόν τον στόχο έχει ένα εξ αποστάσεως πρόγραμμα στο ΕΚΠΑ με τίτλο «Εξωστρέφεια επιχειρήσεων παραγωγής τροφίμων: ποιοτικός έλεγχος, τυποποίηση, επισήμανση, οργάνωση εξαγωγών».  

Εν έτει 2022, είναι έγκλημα να πουλάμε το λάδι μας χύμα στους Ιταλούς και στους Ισπανούς ή να το διακινούμε με… τενεκέδες, είναι έγκλημα να μην εξάγουμε ΠΟΠ τυριά, είναι έγκλημα να μην μπορούμε να εξάγουμε δυνατές ετικέτες οίνων. Στα πόσα εγκλήματα καιγόμαστε ως χώρα;

Φανταστείτε πόσες θέσεις εργασίας μπορούμε να δημιουργήσουμε αν στήσουμε εταιρείες τυποποίησης και εξαγωγών.

Δεν θέλει κόπο για να σταματήσουμε αυτά τα εγκλήματα, αλλά τρόπο.

Ιδού ένας: το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) του ΕΚΠΑ προσφέρει ένα ευρύ φάσμα προγραμμάτων επιμόρφωσης σε αυτούς τους τομείς. Για τα προγράμματα σχετικά με τρόφιμα και διατροφή, κάνετε κλικ εδώ.

ioannis zabetakis
*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, Πρόεδρος του τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η χορτοφαγική διατροφή μπορεί να σταματήσει την επιδείνωση του καρκίνου του προστάτη

Σύμφωνα με μελέτη, οι άνδρες που καταναλώνουν μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, έχουν βραδύτερη εξέλιξη του καρκίνου του προστάτη σε σχέση με όσους τρώνε περισσότερο κρέας.

Η Οδύσσεια μίας μικρής ελληνικής επιχείρησης από την αγκύλωση των Εθνικών αρχών – Του Δημήτρη Γεωργαντέλη

Το ''παιχνίδι'' με την τεράστια διαφορά στο ανώτατο επιτρεπτό όριο της κουμαρίνης σε παραδοσιακά και μη κουλουράκια κανέλας!

Ηλεκτρονικό τσιγάρο: Κίνδυνος έκθεσης των εφήβων σε τοξικό μόλυβδο και ουράνιο σύμφωνα με μελέτη

Τα ευρήματα υπογραμμίζουν την ανάγκη εφαρμογής κανονισμών και προσπαθειών πρόληψης με πρωταρχικό στόχο τους εφήβους.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα