Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
24.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Μελέτη Ελλήνων για το δυναμικό της δάφνης (bay laurel)

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΜελέτη Ελλήνων για το δυναμικό της δάφνης (bay laurel)
spot_img

Η εφαρμογή της δάφνης στην βιομηχανία ελαίων – Μελέτη Ελλήνων Επιστημόνων

Σε ένα πρόσφατο άρθρο από την ερευνητική ομάδα της καλής συναδέλφου Μαρίας Τσιμίδου στο ΑΠΘ στην επιστημονική επιθεώρηση Foods, αναλύθηκε διεξοδικά το δυναμικό της δάφνης, η χημεία του αιθέριου ελαίου της και οι εφαρμογές της στην βιομηχανία των ελαίων.

Bay Laurel (Laurus nobilis L.) Essential Oil as a Food Preservative Source: Chemistry, Quality Control, Activity Assessment, and Applications to Olive Industry Products

https://cibum.gr/epistimi/arthra-dimosieyseis-vivlia/meleti-toy-apth-aitherio-elaio-dafnis-os-syntiritiko-trofimon-efarmoges-se-proionta-elaioyrgias/

Η μελέτη αυτή έδειξε ότι το αιθέριο έλαιο της δάφνης περιέχει 1,8-κινεόλη (1,8-cineole) και ευγενόλη (eugenol) που προσδίδουν στο έλαιο ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

Αυτό το άρθρο ανασκόπησης αναδεικνύει τις ισχυρές βιοδραστικότητες της δάφνης που μπορούν να αξιοποιηθούν τόσο στην παρασκευή τροφίμων όσο και στην συντήρηση ελαίων.

ioannis zabetakis
*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, Πρόεδρος του τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Rework: το κοινό μυστικό της βιομηχανίας τροφίμων και η άγνωστη πρακτική για τους καταναλωτές

Η επαναχρησιμοποίηση περισσευμάτων και μη συμμορφούμενων είναι θεμιτή πρακτική στην βιομηχανία τροφίμων, γνωστή ως rework, που απαιτεί μεγάλη προσοχή από τις επιχειρήσεις τροφίμων και τις Αρχές.

Απάτη τροφίμων: Πιο συχνή και πιο επικίνδυνη από ότι πιστεύετε

Η απάτη τροφίμων υπάρχει από αρχαιοτάτων χρόνων - Τι μπορεί να κάνει ο καταναλωτής.

Εμφιαλωμένα νερά: Κίνδυνος για τους Ευρωπαίους – Νέα παρέμβαση της Foodwatch

"Nestlé: Σταμάτα την απάτη με νερό σε πλαστικά μπουκάλια!" είναι ο τίτλος της νέας εκστρατείας της Οργάνωσης προστασίας καταναλωτών Foodwatch.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα