Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024
17.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Μελέτη Ελλήνων για το δυναμικό της δάφνης (bay laurel)

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΜελέτη Ελλήνων για το δυναμικό της δάφνης (bay laurel)
spot_img

Η εφαρμογή της δάφνης στην βιομηχανία ελαίων – Μελέτη Ελλήνων Επιστημόνων

Σε ένα πρόσφατο άρθρο από την ερευνητική ομάδα της καλής συναδέλφου Μαρίας Τσιμίδου στο ΑΠΘ στην επιστημονική επιθεώρηση Foods, αναλύθηκε διεξοδικά το δυναμικό της δάφνης, η χημεία του αιθέριου ελαίου της και οι εφαρμογές της στην βιομηχανία των ελαίων.

Bay Laurel (Laurus nobilis L.) Essential Oil as a Food Preservative Source: Chemistry, Quality Control, Activity Assessment, and Applications to Olive Industry Products

https://cibum.gr/epistimi/arthra-dimosieyseis-vivlia/meleti-toy-apth-aitherio-elaio-dafnis-os-syntiritiko-trofimon-efarmoges-se-proionta-elaioyrgias/

Η μελέτη αυτή έδειξε ότι το αιθέριο έλαιο της δάφνης περιέχει 1,8-κινεόλη (1,8-cineole) και ευγενόλη (eugenol) που προσδίδουν στο έλαιο ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

Αυτό το άρθρο ανασκόπησης αναδεικνύει τις ισχυρές βιοδραστικότητες της δάφνης που μπορούν να αξιοποιηθούν τόσο στην παρασκευή τροφίμων όσο και στην συντήρηση ελαίων.

ioannis zabetakis
*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, Πρόεδρος του τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Λευκό ψωμί: Ανθυγιεινό όσο το κάπνισμα!

Τα τεράστια επίπεδα υδατανθράκων του λευκού ψωμιού, διασπώνται τόσο γρήγορα στο σώμα που προκαλούν έντονες αυξήσεις σακχάρου και ''χτυπάνε κόκκινο'' τα κέντρα ευχαρίστησης του εγκεφάλου σαν να... παίρνουμε κοκαΐνη.

Ποιο γνωστό ελληνικό ελαιόλαδο περιέχει απαγορευμένο φυτοφάρμακο – Αποσύρθηκε από την αγορά της Δανίας (φωτο)

Οι αρχές της Δανίας ανακάλεσαν από την αγορά εξαιρετικά παρθένο ελληνικό ελαιόλαδο.

Βιταμίνη D: Ερευνητές ζητούν την ανάπτυξη εξατομικευμένων συστάσεων

Νεα ευρήματά πιστεύεται πως θα έχουν σημαντικές επιπτώσεις για την ανάπτυξη προσαρμοσμένων συστάσεων για τη χορήγηση της βιταμίνης D.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα