Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου, 2024
9.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τα βοοειδή και το (στραβό μας το) κλήμα

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΤα βοοειδή και το (στραβό μας το) κλήμα
spot_img

Εδώ σε θέλω μάστορα...

Ή στραβά αρμενίζουμε ή είναι στραβό το κλήμα μας (ή ο γιαλός)…

Δεν μιλάμε βέβαια για το… κλήμα αλλά για το κλίμα…

Τι άλλο να πούμε με τον τρόπο που το πολιτικό προσωπικό διαχειρίζεται τις εκπομπές CO2 και το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Απέναντι στα κυβερνητικά σχέδια, οι αγρότες στην Ολλανδία αλλά και στην Ιρλανδία στέκονται απέναντι (σε αυτά τα σχέδια).

Οι κυβερνώντες θα πρέπει να πάρουν δύσκολες αποφάσεις στο άμεσο μέλλον σχετικά με τον αριθμό των βοοειδών σε κάθε χώρα. Για να επιτευχθούν οι στόχοι για μειωμένες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, θα πρέπει να μειωθούν σημαντικά οι αριθμοί των εκτρεφόμενων ζώων. Αυτό θα μειώσει άμεσα το εισόδημα των κτηνοτρόφων αλλά θα έχει και άλλες επιπτώσεις στις εθνικές οικονομίες (π.χ. ποσότητα παραγόμενου γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων).

Αυτό που λείπει είναι μια διεθνής αντιμετώπιση του προβλήματος αυτού. Δεν αρκεί απλά να τεθούν στόχοι για τις εκπομπές των αερίων του θερμοκηπίου αλλά θα πρέπει να σχεδιαστεί και ένα roadmap για το πώς θα επιτευχθεί τότε. Μέχρι τότε, οι εθνικές στρατηγικές θα είναι ανεπαρκείς…

ioannis zabetakis
*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, Πρόεδρος του τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: ioannis.zabetakis@ul.ie

Twitter: @yanzabet

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τα 8 πιο κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπίζει η σύγχρονη βιομηχανία τροφίμων

Ομάδα εμπειρογνωμόνων από την ακαδημαϊκή κοινότητα και τη βιομηχανία, ξεχώρισε τα πιο σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η βιομηχανία τροφίμων που σχετίζονται με την επιστήμη και την τεχνολογία των τροφίμων από ερευνητική σκοπιά.

Πόσο επικίνδυνα είναι τα γαριδάκια – Εργαστηριακή ανάλυση

Γαριδάκια και σνακ καλαμποκιού: Τα μισά περιέχουν τοξικές και καρκινογόνες ουσίες.

Τα φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν εκατομμύρια μικροπλαστικά στο τσάι σας – Νέα επιστημονικά ευρήματα

Τα εμπορικά φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν δισεκατομμύρια μικροπλαστικά, που εισέρχονται στα ανθρώπινα εντερικά κύτταρα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο