Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
18.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

ΕΔΟΑΟ: Μεγάλη επιτυχία οι εκδηλώσεις για τους ελληνικούς Οίνους ΠΟΠ και ΠΓΕ

ΑρχικήΝέαΕΔΟΑΟ: Μεγάλη επιτυχία οι εκδηλώσεις για τους ελληνικούς Οίνους ΠΟΠ και ΠΓΕ
spot_img

Το ελληνικό κρασί έχει 33 ζώνες ΠΟΠ και 114 οίνους ΠΓΕ

Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζονται οι εκδηλώσεις (ημερίδες)  της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου, στο πλαίσιο του προγράμματος για την ενημέρωση των επαγγελματιών και των καταναλωτών για τους οίνους ΠΟΠ – ΠΓΕ και για τη λελογισμένη κατανάλωση των οίνων, βρίσκοντας θερμή ανταπόκριση από καταναλωτές και ειδικά κοινά.

Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι παρά τις εξ’ αντικειμένου δυσκολίες της καλοκαιρινής περιόδου (διακοπές, μείωση δραστηριοτήτων), και στις 2 ημερίδες που έγιναν πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη 13/7) και την Πάτρα (18/7) η συμμετοχή ήταν μεγάλη με το κοινό να εκδηλώνει ζωηρό ενδιαφέρον για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των οίνων ΠΟΠ και ΠΓΕ.  Στο σεμινάριο στη Θεσσαλονίκη μίλησε η κ. Μαρία Νέτσικα, χημικός οινολόγος   και στην Πάτρα ο κ.  Γρηγόρης Μιχαήλος DSET Diploma.

Ανάλογη ήταν η επιτυχία και των VIP Dinners σε Θεσσαλονίκη (13/7) αμέσως μετά την ημερίδα, και στην Αθήνα (19/7) με προσκεκλημένους από Ελλάδα και Γερμανία.  Μεταξύ αυτών και ο πρόεδρος του European Sommelier School στη Γερμανία κ. Umberto Galli Zugaro.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της ΕΔΟΑΟ κ. Κωνσταντίνος Ευσταθίου, ο οποίος προλόγισε τις εκδηλώσεις της Πάτρας και της Αθήνας το ελληνικό κρασί, με 4.500 χρόνια ιστορίας, με 33 ζώνες ΠΟΠ, με 114 οίνους ΠΓΕ και με πάνω από 300 γηγενείς ποικιλίες αξίζει να το δοκιμάσουμε και να το γνωρίσουμε.

Ιδιαίτερη επιτυχία, με εκατοντάδες επισκέπτες είχε, τέλος και η εκδήλωση της ΕΔΟΑΟ στην Τεχνόπολη Αθηνών, στις 20 του μήνα, με ομιλητή τον κ. Γρηγόρη Μιχαήλο DSET Diploma.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η Οδύσσεια μίας μικρής ελληνικής επιχείρησης από την αγκύλωση των Εθνικών αρχών – Του Δημήτρη Γεωργαντέλη

Το ''παιχνίδι'' με την τεράστια διαφορά στο ανώτατο επιτρεπτό όριο της κουμαρίνης σε παραδοσιακά και μη κουλουράκια κανέλας!

Ηλεκτρονικό τσιγάρο: Κίνδυνος έκθεσης των εφήβων σε τοξικό μόλυβδο και ουράνιο σύμφωνα με μελέτη

Τα ευρήματα υπογραμμίζουν την ανάγκη εφαρμογής κανονισμών και προσπαθειών πρόληψης με πρωταρχικό στόχο τους εφήβους.

Ποια τρόφιμα έχουν τα περισσότερα βαρέα μέταλλα και ποια χώρα μας “στέλνει” τα πιο πολλά

Συγκριτική μελέτη μεταξύ των έξι κορυφαίων βαρέων μετάλλων που εμπλέκονται στις κοινοποιήσεις RASFF της ΕΕ από το 2000 έως τος 2022.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα