Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

ΕΔΟΑΟ: Μεγάλη επιτυχία οι εκδηλώσεις για τους ελληνικούς Οίνους ΠΟΠ και ΠΓΕ

ΑρχικήΝέαΕΔΟΑΟ: Μεγάλη επιτυχία οι εκδηλώσεις για τους ελληνικούς Οίνους ΠΟΠ και ΠΓΕ
spot_img

Το ελληνικό κρασί έχει 33 ζώνες ΠΟΠ και 114 οίνους ΠΓΕ

Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζονται οι εκδηλώσεις (ημερίδες)  της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου, στο πλαίσιο του προγράμματος για την ενημέρωση των επαγγελματιών και των καταναλωτών για τους οίνους ΠΟΠ – ΠΓΕ και για τη λελογισμένη κατανάλωση των οίνων, βρίσκοντας θερμή ανταπόκριση από καταναλωτές και ειδικά κοινά.

- Advertisement -

Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι παρά τις εξ’ αντικειμένου δυσκολίες της καλοκαιρινής περιόδου (διακοπές, μείωση δραστηριοτήτων), και στις 2 ημερίδες που έγιναν πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη 13/7) και την Πάτρα (18/7) η συμμετοχή ήταν μεγάλη με το κοινό να εκδηλώνει ζωηρό ενδιαφέρον για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των οίνων ΠΟΠ και ΠΓΕ.  Στο σεμινάριο στη Θεσσαλονίκη μίλησε η κ. Μαρία Νέτσικα, χημικός οινολόγος   και στην Πάτρα ο κ.  Γρηγόρης Μιχαήλος DSET Diploma.

Ανάλογη ήταν η επιτυχία και των VIP Dinners σε Θεσσαλονίκη (13/7) αμέσως μετά την ημερίδα, και στην Αθήνα (19/7) με προσκεκλημένους από Ελλάδα και Γερμανία.  Μεταξύ αυτών και ο πρόεδρος του European Sommelier School στη Γερμανία κ. Umberto Galli Zugaro.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της ΕΔΟΑΟ κ. Κωνσταντίνος Ευσταθίου, ο οποίος προλόγισε τις εκδηλώσεις της Πάτρας και της Αθήνας το ελληνικό κρασί, με 4.500 χρόνια ιστορίας, με 33 ζώνες ΠΟΠ, με 114 οίνους ΠΓΕ και με πάνω από 300 γηγενείς ποικιλίες αξίζει να το δοκιμάσουμε και να το γνωρίσουμε.

Ιδιαίτερη επιτυχία, με εκατοντάδες επισκέπτες είχε, τέλος και η εκδήλωση της ΕΔΟΑΟ στην Τεχνόπολη Αθηνών, στις 20 του μήνα, με ομιλητή τον κ. Γρηγόρη Μιχαήλο DSET Diploma.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Απάτη στον τόνο: Προσθέτουν χρώμα για να μοιάζει με φρέσκο – Νέους κανόνες εισάγει η ΕΕ

Η ΕΕ παραδέχεται "Απάτη Τροφίμων" στον τόνο και θεσπίζει νέους κανόνες

Χιλιάδες άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα – Νέα παγκόσμια μελέτη

Παγκόσμια μελέτη συνδέει την κατανάλωση υπερεπεξεργασμένων τροφίμων με πρόωρους θανάτους που μπορούν να προληφθούν

Πρωινό και διαλειμματική νηστεία: Πότε είναι ωφέλιμο και πότε όχι – Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Πως η ώρα του πρώτου γεύματος επηρεάζει τον οργανισμό και τον μεταβολισμό.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα