Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου, 2025
11.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Θεσσαλονίκη – 29η Agrotica: Ευρωπαϊκό βραβείο για τη διατήρηση της ελληνικής κόκκινης φυλής

ΑρχικήΝέαΑγρότεςΘεσσαλονίκη - 29η Agrotica: Ευρωπαϊκό βραβείο για τη διατήρηση της ελληνικής κόκκινης φυλής
spot_img

Η ελληνική κόκκινη φυλή αγελάδων αναδείχθηκε και απέκτησε όνομα, με πρωτοβουλία του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας το 2010.

Το ευρωπαϊκό βραβείο για τη διατήρηση της ελληνικής κόκκινης φυλής, παρέδωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Γεωργαντάς στον επικεφαλής του Αγροτικού Συνεταιρισμού Δημητριακών & Κτηνοτροφικών προϊόντων Καστοριάς, Δημήτρη Μόσχο, στη διάρκεια της ημερίδας που συνδιοργάνωσαν η Εθνική Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΘΕΑΣ) και η Γενική Γραμματεία Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών, στο πλαίσιο της 29ης Agrotica στη Θεσσαλονίκη.

Υπενθυμίζεται ότι χρηματοδοτούμενο από το ΠΑΑ 2014-2020 έργο «Διατήρηση ελληνικής κόκκινης φυλής Καστοριάς-Κρυσταλλοπηγής», βραβεύθηκε στα Rural Inspiration Awards 2022 στην κατηγορία του (Resilient Futures-Ανθεκτικό Μέλλον) και πήρε το πρώτο βραβείο. Η βράβευση πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο του διαγωνισμού που διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Αγροτικής Ανάπτυξης των κρατών – μελών της Ε.Ε.

Η ελληνική κόκκινη φυλή αγελάδων αναδείχθηκε και απέκτησε όνομα, με πρωτοβουλία του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας το 2010. «Τα ευχάριστα αποτελέσματα, δικαιώνουν τις επιλογές μας και δείχνουν τον δυναμισμό και την αποφασιστικότητα των κτηνοτρόφων μας να επιτυγχάνουν τον στόχο τους όταν έχουν τα κατάλληλα μέσα και την υποστήριξη», επισήμανε ο κ. Μόσχος.

Υπογράμμισε τη βαρύτητα που δίνει ο ΣΕΚ στη γενετική βελτίωση και στο ρόλο της για την αύξηση της παραγωγικότητας της κτηνοτροφίας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «χρειαζόμαστε πάντα καινοτόμες προτάσεις και συλλογική οργανωμένη δουλειά με την κατάλληλη επιστημονική συμμετοχή και καθοδήγηση».

Η συγκεκριμένη πρωτιά αναδεικνύει την αναγκαιότητα υλοποίησης της μελέτης που εκπόνησε ο ΣΕΚ, για την ανασύσταση της Γενετικής Βελτίωσης των Αγροτικών Ζώων στη χώρα μας, την οποία παρέδωσε το 2020 στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με στόχο μεταξύ άλλων, τη διατήρηση και ανάπτυξη των ελληνικών φυλών αγροτικών ζώων (αιγοπροβάτων, βοοειδών κ.α.), την εξασφάλιση της υγείας των ζώων και την ανταγωνιστικότητα της κτηνοτροφίας μας.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Χρήση χημικών: Καμπανάκι κινδύνου από Ομάδα επιστημόνων – Προκαλούν σοβαρές ασθένειες στα παιδιά

Ελάχιστοι νομικοί ή πολιτικοί περιορισμοί ισχύουν για τα παγκόσμια χημικά αποθέματα περίπου 350.000 προϊόντων.

Πόσιμο νερό: 6.800 περιπτώσεις καρκίνου το χρόνο από νερό μολυσμένο με χημικές ουσίες PFAS

Μελέτη δείχνει ότι σε περιοχές, όπου το πόσιμο νερό ξεπέρασε τα συνιστώμενα μέγιστα επίπεδα PFAS είχαν υψηλότερη συχνότητα εμφάνισης καρκίνων του πεπτικού, του ενδοκρινικού, του αναπνευστικού και του στόματος και του λαιμού
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο