Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
22 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ιρλανδία: 7 επιχειρήσεις έκλεισαν μόνο το Νοέμβριο για ζητήματα ασφάλειας τροφίμων

ΑρχικήΝέαΙρλανδία: 7 επιχειρήσεις έκλεισαν μόνο το Νοέμβριο για ζητήματα ασφάλειας τροφίμων
spot_img

Η Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων της Ιρλανδίας (FSAI) ανέστειλε τη λειτουργία 7 επιχειρήσεων το μήνα Νοέμβριο, για κακές συνθήκες υγιεινής, όπως για την παρουσία τρωκτικών στην κουζίνα.

Οι συνθήκες υγιεινής στα εστιατόρια είναι ένα μείζον ζήτημα της ασφάλειας τροφίμων. Αν και στην Ελλάδα λιγότερο συχνά θα δούμε να κλείνει ένα εστιατόριο για αυτό το λόγο, ωστόσο στην όχι και τόσο μακρινή μας Ιρλανδία έχουν κλείσει πολλά καταστήματα για αίτια που σχετίζονται με την ασφάλεια τροφίμων.

Μόνο το Νοέμβριο έκλεισαν 7 επιχειρήσεις από την Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων της Ιρλανδίας (FSAI), εξαιτίας καταγεγραμμένων παραβάσεων για την ασφάλεια των τροφίμων, του νόμου FSAI, 1998 και των Κανονισμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (2020).

Συγκεκριμένα, για παραβίαση του νόμου FSAI (1998) έκλεισαν οι ακόλουθες επιχειρήσεις:

  • Το delicatessen κατάστημα Brambles Deli Café (Υπό έφεση), Λειτουργία στο Wells House and Garden Wells, Gorey, Co. Wexford
  • Η πιτσαρία Pizza Max, 64 Talbot Street, στο Δουβλίνο.
  • Τα καταστήματα τροφίμων και συσκευασιών Grandons Centra Sallybrook σε 3 τοποθεσίες, Sallybrook, Glanmire, Cork
  • Το εστιατόριο Waterfront Diner, Dundee St Johnston, Donegal

Επιπλέον, 3 εντολές κλεισίματος επιδόθηκαν βάσει των κανονισμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Επίσημοι έλεγχοι σε σχέση με τη νομοθεσία για τα τρόφιμα), 2020 στα ακόλουθα καταστήματα:

  • Το κινέζικο εστιατόριο Chef Thai & Chinese Takeaway, Unit 4, Coolmine Industrial Estate, Blanchardstown, Δουβλίνο
  • Civic Offices Canteen, Fishamble Street, Temple Bar, Δουβλίνο
  • Wasabi Sushi Bar (Άμεση διακοπή της παρασκευής και πώλησης σούσι και σασίμι), Μονάδα 5, Strand Centre, Strand Road, Portmarnock, Δουβλίνο

Ορισμένες από τις αιτίες για τις οποίες οι παραπάνω επιχειρήσεις έκλεισαν παραπέμπουν σε επεισόδιο του “Hell’s Kitchen”. Χαρακτηριστικά, μερικοί από αυτούς περιλαμβάνουν την παρουσία τρωκτικών στην κουζίνα, ακόμα και την ανεπαρκή αντιμετώπιση των παρασίτων και περιττώματα δίπλα σε μέρη που φυλάσσεται φαγητό.

Σχολιάζοντας τις εντολές κλεισίματος που εκδόθηκαν τον Νοέμβριο, η Δρ Pamela Byrne, Διευθύνων Σύμβουλος στον FSAI, είπε ότι είναι νομική απαίτηση για όλες τις επιχειρήσεις τροφίμων να διαθέτουν ένα ισχυρό σύστημα διαχείρισης ασφάλειας τροφίμων που να διασφαλίζει επίσης υψηλό επίπεδο ελέγχου των παρασίτων.

Λεπτομέρειες για τις επιχειρήσεις τροφίμων που εξυπηρετούνται με Εκτελεστές Διαταγές δημοσιεύονται στον ιστότοπο του FSAI.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ποιο γνωστό ελληνικό ελαιόλαδο περιέχει απαγορευμένο φυτοφάρμακο – Αποσύρθηκε από την αγορά της Δανίας (φωτο)

Οι αρχές της Δανίας ανακάλεσαν από την αγορά εξαιρετικά παρθένο ελληνικό ελαιόλαδο.

Βιταμίνη D: Ερευνητές ζητούν την ανάπτυξη εξατομικευμένων συστάσεων

Νεα ευρήματά πιστεύεται πως θα έχουν σημαντικές επιπτώσεις για την ανάπτυξη προσαρμοσμένων συστάσεων για τη χορήγηση της βιταμίνης D.

Η χορτοφαγική διατροφή μπορεί να σταματήσει την επιδείνωση του καρκίνου του προστάτη

Σύμφωνα με μελέτη, οι άνδρες που καταναλώνουν μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, έχουν βραδύτερη εξέλιξη του καρκίνου του προστάτη σε σχέση με όσους τρώνε περισσότερο κρέας.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα