Τρίτη, 29 Απριλίου, 2025
13.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

TÜV AUSTRIA Food Allergens Labs: Gold βραβείο στην κατηγορία Excellent Science in Business Approach

ΑρχικήΠιστοποίησηΒραβείαTÜV AUSTRIA Food Allergens Labs: Gold βραβείο στην κατηγορία Excellent Science in Business Approach
spot_img

Στα διεθνή βραβεία καινοτομίας και αριστείας FEA 2023.

Τα TÜV AUSTRIA Food Allergens Labs, τα διαπιστευμένα εργαστήρια του κορυφαίου Οργανισμού Πιστοποίησης και Επιθεωρήσεων TÜV AUSTRIA Hellas, απέσπασαν σημαντική διάκριση στα διεθνή βραβεία καινοτομίας, ασφάλειας τροφίμων και αριστείας του κλάδου τροφίμων και ποτών Food Experts Award’s (FEA) 2023. Στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στις 18 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο της 31ης Detrop Expo της HELEXPO, τα καινοτόμα εργαστήρια, τιμήθηκαν με το Gold Award στην κατηγορία Excellent Science in Business Approach, συγκεντρώνοντας την ανώτατη δυνατή βαθμολογία από την κριτική επιτροπή.

- Advertisement -

Τα TÜV AUSTRIA Food Allergens Labs διακρίθηκαν για τα υψηλής επιστημονικής αξίας προϊόντα που παράγουν στο εργαστήριο στην Λάρνακα (FA Food Allergens Lab LTD). Η συγκεκριμένη, εξαιρετικά καινοτόμος κατηγορία προϊόντων χρησιμοποιείται  για τον αυτοέλεγχο των αναλυτικών μεθόδων ιδιωτικών και δημόσιων φορέων και εργαστηρίων.

Από το 2008, όπου και επιτεύχθηκε η παραγωγή του πρώτου πιστοποιημένου υλικού αναφοράς για την επαλήθευση δοκιμών ανίχνευσης αλλεργιογόνου αυγού σε τρόφιμα, η μονάδα παραγωγής CRM εξειδικεύτηκε περεταίρω στην παραγωγή και των υπολοίπων αλλεργιογόνων, για τα οποία από το 2016 κατέχει και τη σχετική αναγνώριση από τον AOAC. Το 2017, τα προϊόντα FAL-RFM διακρίθηκαν με το βραβείο καινοτομίας Spotlight στα  πλαίσια της διεθνούς έκθεσης Fruit Logistica στο Βερολίνο, ενώ πρόσφατα αναπτύχθηκε και το 1ο CRM για PFAS και PFOA. Tα πρότυπα υλικά αναφοράς FAL-RFM εξάγονται, πλέον σε περισσότερες από 52 χώρες.

Τα  Food Experts’ Awards είναι διεθνή βραβεία, που διοργανώθηκαν φέτος για πρώτη φορά στην Ελλάδα από το cibum, το website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την “ψυχή” των τροφίμων και έχουν σαν στόχο να τιμήσουν εταιρίες και οργανισμούς για την επίτευξη στόχων συνυφασμένων με την επιστήμη των τροφίμων.

Στο πλαίσιο της βράβευσης ο κ. Γιώργος Σειραγάκης, Γενικός Διευθυντής των TÜV AUSTRIA Food Allergens Labsσε Ελλάδα και Κύπρο δήλωσε: «Η διάκριση αυτή μας τιμά ιδιαίτερα και μας δίνει κίνητρο συνέχειας, πάντα με οδηγό την καινοτομία. Τα εργαστήριά μας εφαρμόζοντας τα υψηλότερα και διεθνώς αναγνωρισμένα συστήματα διαχείρισης ποιότητας με μεγάλο πλήθος διαπιστεύσεων και διεθνών αναγνωρίσεων, έχουν ξεχωρίσει για τις έγκυρες και αξιόπιστες εργαστηριακές αναλύσεις. Και έτσι συνεχίζουμε συμβάλλοντας δυναμικά στην ανάπτυξη της τεχνογνωσίας των εργαστηριακών αναλύσεων προάγοντας την ασφάλεια στον κλάδο των τροφίμων με νέα διαπιστευμένα εργαστήρια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ρέθυμνο και Λάρνακα και με συνεργασίες που επεκτείνονται σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Νότια Αμερική».

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Χιλιάδες άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα – Νέα παγκόσμια μελέτη

Παγκόσμια μελέτη συνδέει την κατανάλωση υπερεπεξεργασμένων τροφίμων με πρόωρους θανάτους που μπορούν να προληφθούν

Πρωινό και διαλειμματική νηστεία: Πότε είναι ωφέλιμο και πότε όχι – Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Πως η ώρα του πρώτου γεύματος επηρεάζει τον οργανισμό και τον μεταβολισμό.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα