Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
20.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Γιατί δεν πρέπει να καταπίνουμε τις τσίχλες

ΑρχικήPicksNews LineΓιατί δεν πρέπει να καταπίνουμε τις τσίχλες
spot_img

Γαστρεντερολόγος λύνει το μυστήριο του τι συμβαίνει αν καταπιούμε μια τσίχλα.

“Μην καταπίνεις την τσίχλα σου!” μας έλεγαν πάντα οι γονείς μας, ειδικά όταν ήμασταν παιδιά, με το επιχείρημα ότι μπορεί να μείνει για χρόνια στο στομάχι. Είναι, όμως, αλήθεια ή άλλος ένας μύθος που διαδόθηκε από ανήσυχους γονείς,

Η γαστρεντερολόγος Dr Sara Mesilhy δίνει στην Daily Mail μια απάντηση σε αυτό τον ισχυρισμό, απαντώντας ότι πράγματι το έντερο δεν μπορεί να αφομοιώσει την τσίχλα επειδή το κύριο συστατικό της, η βάση της τσίχλας, είναι το συνθετικό καουτσούκ. Οπότε μέσα σε αυτή την γονική παραίνεση υπάρχει μια δόση αλήθειας.

Η γαστρεντερολόγος συνεχίζει λέγοντας ότι η τσίχλα ταξιδεύει στο σώμα άθικτη και στη συνέχεια μπορεί να προκαλέσει απόφραξη στο πεπτικό σύστημα, με πιθανό αποτέλεσμα ναυτία, έμετο και κοιλιακό άλγος.

Η τσίχλα, προκειμένου να μπορεί να μασιέται, αποτελείται από ένα συνδυασμό μη τοξικών πολυμερών, όπως καουτσούκ και από κεριά, ούτως ώστε να είναι φιλική προς τα ούλα. Αλλά αυτό δεν σημαίνει πως το στομάχι ανταποκρίνεται σε αυτήν με τον ίδιο τρόπο και μπορεί να χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να την επεξεργαστεί.

Αλλά το γεγονός ότι θα πάρει χρόνια να διασπαστεί στο στομάχι παραμένει αναληθές. Ωστόσο, η διατροφολόγος προειδοποιεί ότι η κατάποση μεγάλων ποσοτήτων τσίχλας ή πολλών μικρών κομματιών σε σύντομο χρονικό διάστημα, μπορεί να σχηματίσει μια μάζα που μπλοκάρει το πεπτικό σύστημα και να προκαλέσει δυσάρεστα πεπτικά προβλήματα. Επιπλέον, ισχυρίζεται ότι η τσίχλα μπορεί να προκαλέσει πνιγμό, αν κάποιος την καταπιεί λάθος. Ωστόσο και τα δύο είναι σπάνια.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η χορτοφαγική διατροφή μπορεί να σταματήσει την επιδείνωση του καρκίνου του προστάτη

Σύμφωνα με μελέτη, οι άνδρες που καταναλώνουν μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, έχουν βραδύτερη εξέλιξη του καρκίνου του προστάτη σε σχέση με όσους τρώνε περισσότερο κρέας.

Η Οδύσσεια μίας μικρής ελληνικής επιχείρησης από την αγκύλωση των Εθνικών αρχών – Του Δημήτρη Γεωργαντέλη

Το ''παιχνίδι'' με την τεράστια διαφορά στο ανώτατο επιτρεπτό όριο της κουμαρίνης σε παραδοσιακά και μη κουλουράκια κανέλας!

Ηλεκτρονικό τσιγάρο: Κίνδυνος έκθεσης των εφήβων σε τοξικό μόλυβδο και ουράνιο σύμφωνα με μελέτη

Τα ευρήματα υπογραμμίζουν την ανάγκη εφαρμογής κανονισμών και προσπαθειών πρόληψης με πρωταρχικό στόχο τους εφήβους.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα