Δευτέρα, 28 Απριλίου, 2025
17.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Καλαμάτα: Κινητοποίηση παραγωγών πατάτας για τις χαμηλές τιμές

ΑρχικήΝέαΚαλαμάτα: Κινητοποίηση παραγωγών πατάτας για τις χαμηλές τιμές
spot_img

Διαμαρτύρονται για τις παράνομες ελληνοποιήσεις αγροτικών προϊόντων αλλά και για την τιμή.

Οι αθρόες εισαγωγές πατάτας και οι χαμηλές τιμές του ελληνικού προϊόντος ξεσήκωσαν τους παραγωγούς της Μεσσήνης, οι οποίοι πραγματοποίησαν σήμερα Τρίτη 14 Μαρτίου κινητοποίηση στην Καλαμάτα.

- Advertisement -

Λίγο πριν ξεκινήσει η συγκομιδή της φετινής ανοιξιάτικης παραγωγής και βλέποντας ότι οι αποθήκες είναι γεμάτες από αιγυπτιακές πατάτες, οι αγρότες εκφράζουν τον φόβο αλλά και την αγωνία τους ότι οι αθρόες εισαγωγές για άλλη μια χρονιά, θα φέρουν την καταστροφή της δικής τους παραγωγής.

Από τις ντουντούκες και τα μεγάφωνα, οι αγρότες κατήγγειλαν ότι αυτή την περίοδο εισάγονται αιγυπτιακές πατάτες προς 0,30 ευρώ/κιλό, οι οποίες στη συνέχεια πωλούνται στις αγορές προς 1,10 ευρώ/κιλό. Αντίστοιχα, η ελληνική πατάτα «φεύγει» από το χωράφι προς 0,17 έως 0,20 ευρώ/κιλό, ενώ το κόστος παραγωγής έχει εκτοξευτεί.

Μάλιστα, προειδοποίησαν ότι άλλη μία δυναμική καλλιέργεια για την Καλαμάτα, αυτή της πατάτας καταστρέφεται, όπως ήδη αφανίζεται από το νομό η σταφίδα. Ήδη, όπως επισήμαναν, οι φετινές φυτεμένες εκτάσεις πατάτας είναι είναι μειωμένες κατά 40%.

Πηγή: Οικονομικός ταχυδρόμος

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Χιλιάδες άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα – Νέα παγκόσμια μελέτη

Παγκόσμια μελέτη συνδέει την κατανάλωση υπερεπεξεργασμένων τροφίμων με πρόωρους θανάτους που μπορούν να προληφθούν

Πρωινό και διαλειμματική νηστεία: Πότε είναι ωφέλιμο και πότε όχι – Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Πως η ώρα του πρώτου γεύματος επηρεάζει τον οργανισμό και τον μεταβολισμό.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα