O λόγος για τη ρίγανη και το σαφράν.
Υπάρχουν και καλά νέα!
Η ρίγανη και το σαφράν (κοινώς κρόκος) δύο ελληνικά βότανα συνυφασμένα με τον αγροδιατροφικό πλούτο της χώρας μας και άρρηκτα συνδεδεμένα με την υψηλή ελληνική γαστρονομία, τα οποία κατέχουν μία ξεχωριστή θέση στις γευστικές προτιμήσεις Ελλήνων αλλά και ξένων καταναλωτών, αποκτούν πλέον παγκόσμιες προδιαγραφές ποιότητας και ασφάλειας.
Αυτός είναι ο τρόπος που θα πρέπει συντονισμένα (παραγωγοί και Πολιτεία) να πορευτούμε προς το μέλλον.
Η Ελλάδα αξίζει και μπορεί να ανέβει επίπεδο στο θέμα της παραγωγής επώνυμων τροφίμων με τις απαραίτητες πιστοποιήσεις.
Και βέβαια, μετά από αυτό, το επόμενο βήμα θα πρέπει να είναι επιθετικά πλάνα εξαγωγών στις πιο ακριβές χώρες του κόσμου.
Email: ioannis.zabetakis@ul.ie
Twitter: @yanzabet