Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου, 2025
8.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πώς μπορούμε να αξιολογούμε την επικινδυνότητα;

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΠώς μπορούμε να αξιολογούμε την επικινδυνότητα;
spot_img

Για να μην τα περιμένουμε όλα από τους “ειδικούς”.

Πριν από λίγες μέρες, γράφαμε στο cibum σχετικά με το ηλιέλαιο και την επικινδυνότητα επιμολυντών του.

Όταν μιλάμε για επιμολυντές, θα πρέπει να επικεντρώνουμε την προσοχή μας στους αρωματικούς υδρογονάνθρακες, που είναι καρκινογόνοι και μεταλλαξιογόνοι.

Θα πρέπει να είμαστε σε θέση να κάνουμε αυτήν την αξιολόγηση στην εταιρεία μας, βασιζόμενοι στην βιβλιογραφία.

Ας μην τα περιμένουμε όλα από τους «ειδικούς», μιας και οι «ειδικοί» είναι αργοί στην αντίδρασή τους, όπως γράφαμε.

ioannis zabetakis
*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, Πρόεδρος του τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: ioannis.zabetakis@ul.ie

Twitter: @yanzabet

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Μην το φοβάστε… Πέντε φλιτζάνια καφέ κάνουν καλό σε άτομα με καρδιακή αρρυθμία

Ερευνητές παρακολούθησαν 2.400 ανθρώπους με κολπική μαρμαρυγή για τρία χρόνια.

Εκατοντάδες οι δηλητηριάσεις από νωπό γάλα και τυριά – Τι ισχύει στην Ελλάδα για τα τυριά από νωπό γάλα – Του Γ. Μορφονιού*

Ο Επιστήμονας Τροφίμων Γιώργος Μορφονιός ξεκαθαρίζει το τοπίο για τους κανονισμούς και τις προϋποθέσεις που ισχύουν στην Ελλάδα, για την παραγωγή τυριών από γάλα που δεν έχει υποβληθεί σε διαδικασία παστερίωσης.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο