Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου, 2025
9.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Σε ΦΕΚ οι αποφάσεις για τις ενισχύσεις 28,1 εκατ. ευρώ σε βερίκοκα νεκταρίνια και ροδάκινα

ΑρχικήΝέαΑγρότεςΣε ΦΕΚ οι αποφάσεις για τις ενισχύσεις 28,1 εκατ. ευρώ σε βερίκοκα νεκταρίνια και ροδάκινα
spot_img

Δημοσιεύθηκαν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως δύο αποφάσεις με τις οποίες προβλέπεται η χορήγηση ενισχύσεων ήσσονος σημασίας αλλά και για βροχοπτώσεις ύψους 28,1 εκατ. ευρώ στους παραγωγούς ροδάκινου.

Συγκεκριμένα, για τις εμπορικές απώλειες λόγω βροχοπτώσεων το ύψος της ενίσχυσης έχει καθοριστεί σε 80 ευρώ ανά στρέμμα καλλιέργειας για τα επιτραπέζια ροδάκινα, βερίκοκα και νεκταρίνια και σε 65 ευρώ ανά στρέμμα καλλιέργειας για τα ροδάκινα μεταποίησης, σε Ημαθία, Πέλλα, Λάρισα, Φλώρινα και Κοζάνη.

Το συνολικό ύψος της ενίσχυσης ανέρχεται σε 11.966.075 ευρώ. Δικαιούχοι είναι όλοι όσοι δραστηριοποιούνται στον τομέα της παραγωγής επιτραπέζιων ροδάκινων, βερίκοκων, νεκταρινιών και ροδακίνων μεταποίησης, οι οποίοι έχουν υποβάλλει ενιαία αίτηση ενίσχυσης για το έτος 2022, διαθέτουν τουλάχιστον ένα παραγωγικό δέντρο ανά ποικιλία και διατηρούν τουλάχιστον ένα στρέμμα καλλιέργειας ανά ποικιλία.

Σε ό,τι αφορά τις ενισχύσεις ήσσονος σημασίας (de minimis) ορίζονται στα 70 ευρώ ανά στρέμμα καλλιέργειας νεκταρινιών, βερικόκων, επιτραπέζιων ροδακίνων και ροδακίνων μεταποίησης, με το συνολικό ύψος της χρηματοδότησης να ανέρχεται σε 16.118.690 ευρώ.

Δικαιούχοι της κρατικής ενίσχυσης ήσσονος σημασίας (de minimis) για την παρούσα απόφαση ορίζονται οι γεωργοί που διαθέτουν αγροτεμάχια των ποικιλιών νεκταρινιών, βερικόκων, επιτραπέζιων ροδακίνων και ροδακίνων μεταποίησης στις ΠΕ Ημαθίας, Κοζάνης, Λάρισας, Κιλκίς, Πιερίας, Πέλλας και Φλώρινας, οι οποίοι έχουν υποβάλλει ενιαία αίτηση ενίσχυσης για το έτος 2022, διαθέτουν τουλάχιστον ένα παραγωγικό δέντρο ανά ποικιλία και διατηρούν τουλάχιστον ένα στρέμμα καλλιέργειας ανά ποικιλία.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Εκατοντάδες οι δηλητηριάσεις από νωπό γάλα και τυριά – Τι ισχύει στην Ελλάδα για τα τυριά από νωπό γάλα – Του Γ. Μορφονιού*

Ο Επιστήμονας Τροφίμων Γιώργος Μορφονιός ξεκαθαρίζει το τοπίο για τους κανονισμούς και τις προϋποθέσεις που ισχύουν στην Ελλάδα, για την παραγωγή τυριών από γάλα που δεν έχει υποβληθεί σε διαδικασία παστερίωσης.

Χρήση χημικών: Καμπανάκι κινδύνου από Ομάδα επιστημόνων – Προκαλούν σοβαρές ασθένειες στα παιδιά

Ελάχιστοι νομικοί ή πολιτικοί περιορισμοί ισχύουν για τα παγκόσμια χημικά αποθέματα περίπου 350.000 προϊόντων.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο