Τρίτη, 15 Απριλίου, 2025
14.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η Ικαρία και τα μυστικά της

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΗ Ικαρία και τα μυστικά της
spot_img

Διαγνώστηκε με καρκίνο αλλά σώθηκε όταν πήγε να ζήσει στην Ικαρία!

Ο Σταμάτης Μωραΐτης, καταγόμενος από την Ικαρία, είχε πάει στην Αμερική μετανάστης. Εκεί δημιούργησε, έφτιαξε οικογένεια αλλά το 1968 διαγνώστηκε με καρκίνο πνευμόνων και οι γιατροί του έδωσαν λίγους μήνες ζωής.

- Advertisement -

Αποφάσισε να γυρίσει στην πατρίδα του και το 2013 έδωσε στο BBC

 αυτή την συνέντευξη.

Ο τρόπος ζωής και η διατροφή της Ικαρίας τον έσωσαν.

Τι μπορούμε να μάθουμε από αυτήν την ιστορία; Μπορούμε να μελετήσουμε τις μπλε ζώνες (τις 5 περιοχές του πλανήτη μας που οι κάτοικοι φτάνουν τα 100) και να αλλάξουμε τις διατροφικές μας συνήθειες αλλά και το πώς ασκούμαστε, χαλαρώνουμε και επικοινωνούμε με τους δικούς μας. Αυτές οι αρχές είναι 9 και αποκαλούνται the power of 9 και μπορείτε να τις βρείτε εδώ.

ioannis zabetakis
*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, Πρόεδρος του τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: ioannis.zabetakis@ul.ie

Twitter: @yanzabet

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Λιναρόσπορος: Απαγορευτικός για τα παιδιά λένε επιστήμονες

Γιατί ο λιναρόσπορος που είναι τόσο ωφέλιμος, δεν πρέπει να καταναλώνεται από μωρά και μικρά παιδιά, ούτε ως πασπάλισμα σε άλλα τρόφιμα

Εκτεθήκαμε διεθνώς: Ελληνικό σκεύος ευθύνεται για δηλητηρίαση Γάλλου από μόλυβδο

Η Γαλλία ενημέρωσε το Ευρωπαϊκό RASFF για σοβαρό κίνδυνο από ελληνικό σκεύος

Ποια είναι η καλύτερη μαρινάδα για το κρέας σας – Τι αποκαλύπτει η επιστήμη για το μαρινάρισμα του κρέατος με οξέα

Μια σειρά πειραμάτων καταρρίπτει μύθους και επιβεβαιώνει ότι η επιλογή του σωστού οξέος μπορεί να κάνει τη διαφορά στην υφή, τη γεύση και τη ζουμερότητα του κρέατος.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα