Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
19.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Γιατρέ μου, τρώω πολλά ετοιματζίδικα φαγητά. Να ανησυχώ;

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΓιατρέ μου, τρώω πολλά ετοιματζίδικα φαγητά. Να ανησυχώ;
spot_img

Ο κίνδυνος των Take away.

Σε ένα πρόσφατο άρθρο στον Guardian με τίτλο «Should I worry about eating too many takeaways?», ο συγγραφέας του άρθρου ανέλυσε με έξοχο τρόπο πώς η υγεία μας μπορεί να επηρεαστεί (αρνητικά) από την συχνότητα που καταναλώνουμε έτοιμα γεύματα (take away) και πώς εθιζόμαστε στο αλάτι και στα λιπαρά που περιέχουν αυτά τα τρόφιμα. Το αξιοσημείωτο είναι όταν το σπίτι μας είναι κοντά σε μαγαζιά που προσφέρουν τέτοια γεύματα, είμαστε πιο επιρρεπείς στην κατανάλωσή τους.

Το θέμα είναι διττό: πώς θα κρατήσουμε ένα μέτρο στην κατανάλωση αυτών των τροφίμων αλλά και πώς οι εταιρείες που τα παράγουν θα μπορούσαν να τα κάνουν λίγο πιο…υγιεινά, λίγο λιγότερο εθιστικά. Δεν είναι στο χέρι των εταιρειών αυτό αλλά είναι ευθύνη του κράτους να προστατεύει τους πολίτες του. Ποιο κράτος θα μου πείτε…και δίκιο θα έχετε.

Σε τελική ανάλυση όμως μιλάμε για την υγεία των παιδιών μας και την δική μας. Ας κάνουμε ότι μπορούμε για να κρατήσουμε σε χαμηλά επίπεδα την κατανάλωση έτοιμων γευμάτων…

ioannis zabetakis
*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, Πρόεδρος του τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: ioannis.zabetakis@ul.ie

Twitter: @yanzabet

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Βιταμίνη D: Ερευνητές ζητούν την ανάπτυξη εξατομικευμένων συστάσεων

Νεα ευρήματά πιστεύεται πως θα έχουν σημαντικές επιπτώσεις για την ανάπτυξη προσαρμοσμένων συστάσεων για τη χορήγηση της βιταμίνης D.

Η χορτοφαγική διατροφή μπορεί να σταματήσει την επιδείνωση του καρκίνου του προστάτη

Σύμφωνα με μελέτη, οι άνδρες που καταναλώνουν μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, έχουν βραδύτερη εξέλιξη του καρκίνου του προστάτη σε σχέση με όσους τρώνε περισσότερο κρέας.

Η Οδύσσεια μίας μικρής ελληνικής επιχείρησης από την αγκύλωση των Εθνικών αρχών – Του Δημήτρη Γεωργαντέλη

Το ''παιχνίδι'' με την τεράστια διαφορά στο ανώτατο επιτρεπτό όριο της κουμαρίνης σε παραδοσιακά και μη κουλουράκια κανέλας!
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα