Τρίτη, 29 Απριλίου, 2025
12.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ούτε “σταγόνα” μέλι φέτος την Άνοιξη – Κραυγή αγωνίας από τους Έλληνες Μελισσοκόμους

ΑρχικήΝέαΟύτε "σταγόνα" μέλι φέτος την Άνοιξη - Κραυγή αγωνίας από τους Έλληνες Μελισσοκόμους
spot_img

Δελτίο τύπου της Ομοσπονδίας Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδος.

Ο κλάδος της μελισσοκομίας, εδώ και αρκετά χρόνια, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα που αφορούν από τη μία το κόστος παραγωγής και τις μειωμένες παραγωγές και από την άλλη τα προβλήματα που δημιουργούν στην αγορά οι ελληνοποιήσεις και η νοθεία.

- Advertisement -

Η κλιματική κρίση είναι εδώ και απειλεί σοβαρά τη μέλισσα και τη μελισσοκομία. Η φετινή άνοιξη δεν απέδωσε ούτε όσα χρειαζόταν τα μελίσσια να αναπτυχθούν μετά το χειμώνα. Αυτή την άνοιξη δεν πήραμε σταγόνα μέλι, αντίθετα αναγκαστήκαμε να στηρίξουμε τα μελίσσια μας με τροφές. Οι μελιτοφορίες που ανοίγουν τώρα και πού για πολλούς είναι οι κυρίες μελιτοφορίες της χρονιάς, όπως ο Έλατος, η Βελανιδιά, η Καστανιά και το Θυμάρι απειλούνται από τον άστατο καιρό αλλά και τα μελίσσια δεν είναι όσο παραγωγικά θα έπρεπε για να μαζέψουν το μέλι.

Ήδη, έχουμε διανύσει μία δεκαετία όπου οι χρονιές είναι είτε κακές είτε χειρότερες. Ήδη πολλοί συνάδελφοι προβληματίζονται για το αν το επάγγελμα έχει μέλλον και κάποιοι έχουν αρχίσει να το εγκαταλείπουν. Όμως λιγότεροι μελισσοκόμοι σημαίνει και λιγότερα μελίσσια και αυτό σημαίνει όχι απλά λιγότερο μέλι αλλά λιγότερη επικονίαση, λιγότερες αποδόσεις στις καλλιέργειες που μας τρέφουν,  φτωχότερο περιβάλλον.

Καλούμε όλους τους υποψηφίους βουλευτές που ζητούν την ψήφο μας στις προσεχείς εκλογές να λάβουν σοβαρά υπόψη τους τα παραπάνω. Πάντα συμφωνούν μαζί μας στα λόγια, πάντα δοξάζουν τη μέλισσα και τιμούν το μελισσοκόμο στις γιορτές. Χρειαζόμαστε όμως περισσότερα από λόγια, χρειαζόμαστε διαρκή στήριξη.

Η ελληνική μελισσοκομία δεν αντέχει άλλη μία κακή χρονιά!

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Απάτη στον τόνο: Προσθέτουν χρώμα για να μοιάζει με φρέσκο – Νέους κανόνες εισάγει η ΕΕ

Η ΕΕ παραδέχεται "Απάτη Τροφίμων" στον τόνο και θεσπίζει νέους κανόνες

Χιλιάδες άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα – Νέα παγκόσμια μελέτη

Παγκόσμια μελέτη συνδέει την κατανάλωση υπερεπεξεργασμένων τροφίμων με πρόωρους θανάτους που μπορούν να προληφθούν

Πρωινό και διαλειμματική νηστεία: Πότε είναι ωφέλιμο και πότε όχι – Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Πως η ώρα του πρώτου γεύματος επηρεάζει τον οργανισμό και τον μεταβολισμό.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα