Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024
21.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ραγδαία η ανάπτυξη της αγοράς αλκοολούχων ποτών έως το 2031

ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσεις / ΟικονομίαΡαγδαία η ανάπτυξη της αγοράς αλκοολούχων ποτών έως το 2031
spot_img

Το υψηλότερο παγκόσμιο μερίδιο αγοράς αλκοολούχων ποτών κατέχει αυτή τη στιγμή η Ευρώπη – Πρόβλεψη της Straits Researc.

Το μέγεθος της παγκόσμιας αγοράς οινοπνευματωδών ποτών, προβλέπεται να φτάσει τα 2.001 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2031, αναπτυσσόμενη  με σύνθετο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) 2,5% μεταξύ 2023-2031 σύμφωνα με την εταιρεία έρευνας αγοράς Straits Research.

Το υψηλότερο παγκόσμιο μερίδιο αγοράς αλκοολούχων ποτών κατέχει αυτή τη στιγμή η Ευρώπη, ενώ οι πωλήσεις αλκοολούχων ποτών οδηγούνται από νεαρά άτομα από πλούσιες οικογένειες, με σημαντική επιρροή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και εύκολη πρόσβαση στο αλκοόλ υποστηρίζει η Straits Research. Επίσης οι αστικές περιοχές έχουν περισσότερη χρήση αλκοολούχων ποτών λόγω της αγχωτικής απασχόλησης και της αντίληψης ότι το αλκοόλ χαλαρώνει το μυαλό. Οι Millennials στρέφονται σε νέες γεύσεις και προϊόντα ενώ και οι κατασκευαστές αλκοολούχων ποτών προσθέτουν συχνά νέες γεύσεις στα προϊόντα τους.

Σύμφωνα με τη Eurostat, πάνω από το ένα τρίτο των Ευρωπαίων ηλικίας 15 ετών και άνω, καταναλώνουν αλκοόλ τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Η ζήτηση για αλκοόλ είναι μεγαλύτερη στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου το 45% των ανθρώπων πίνουν μία φορά την εβδομάδα σε σύγκριση με 41% στην Ιρλανδία, 40% στη Γερμανία και 40% στη Δανία.

Η ζήτηση για αλκοολούχα ποτά είναι ισχυρότερη σε Λιθουανία, Τσεχική Δημοκρατία, Γαλλία, Ιρλανδία και Λευκορωσία ενώ πιστή στην παράδοση μπύρας παραμένουν οι χώρες της Κεντρικής Ευρώπης, στο κρασί οι χώρες της Μεσογείου και στα οινοπνευματώδη ποτά οι περιοχές της Ανατολικής και Βόρειας Ευρώπης, αντίστοιχα.

Η Straits Research επεσήμανε επιπλέον ότι «η αυξανόμενη δημοτικότητα των κοινωνικών συναναστροφών και των συναντήσεων Σαββατοκύριακου/μεσοβδομάδας μεταξύ νέων και εργαζόμενων επαγγελματιών ήταν επίσης επωφελής για τον κλάδο». Επιπλέον, «η κατανάλωση ποτών πολυτελείας έχει επεκταθεί ως αποτέλεσμα της συσχέτισής της με την πολυπλοκότητα και την τάξη ως αποτέλεσμα της μεγαλύτερης αστικοποίησης».

Πληροφορίες από The Drink Business

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Απάτη τροφίμων: Πως μας πλασάρουν Ιαπωνική τσιπούρα για… φαγκρί! Πως μπορούμε να τα ξεχωρίζουμε

Το πελαγίσιο φαγκρί της μεσογείου Pargus pargus θεωρείται πολύ πιο ποιοτικό ψάρι και πιο ακριβό από την κόκκινη ιαπωνική τσιπούρα και η παραπλάνηση πάει σύννεφο!

Απαγορευμένο φυτοφάρμακο σε ελληνικό ελαιόλαδο: Η απάντηση της GAEA στο cibum

H GAEA λήγει τη συνεργασία με το ελαιοτριβείο - "Κυνήγι" για να εντοπιστεί ο αγρότης/ελαιοπαραγωγός - Μετά τη Δανία και τη Ρουμανία, το ελληνικό ελαιόλαδο GAEA αποσύρεται και από Νορβηγία και Γερμανία.

Ακρυλαμίδιο στο ψωμί: Πως σχηματίζεται η επικίνδυνη ουσία και πως να την αποφύγετε

Το ψωμί περιέχει αισθητά λιγότερο ακρυλαμίδιο από πατάτες και πατατάκια, αλλά λόγω του υψηλού ποσοστού κατανάλωσής του είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που συνεισφέρουν στην καθημερινή πρόσληψη της καρκινογόνου ουσίας.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα