Δευτέρα, 6 Ιανουαρίου, 2025
11.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η αγορά σνακ χαμηλών θερμίδων αναμένεται να αυξηθεί σχεδόν κατά 15 εκατομμύρια ευρώ έως το 2030

ΑρχικήFuture Food TodayΗ αγορά σνακ χαμηλών θερμίδων αναμένεται να αυξηθεί σχεδόν κατά 15 εκατομμύρια ευρώ έως το 2030
spot_img

Το λιανεμπόριο μέσω διαδικτύου προβλέπεται να παρουσιάσει σημαντική αύξηση και να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην αγορά σνακ.

   Σχεδόν υπερδιπλάσια αύξηση στην αγορά σνακ χαμηλών θερμίδων αναμένεται να σημειωθεί έως το 2030, λόγω της αύξησης της ευαισθητοποίησης για την υγεία, της μεγαλύτερης ζήτησης για comfort foods και της αλλαγής στον πολιτισμό και τον τρόπο ζωής της αναδυόμενης ασιατικής αγοράς.

Σύμφωνα με μια νέα έκθεση που δημοσιεύτηκε από την Allied Market Research, με τίτλο “Αγορά σνακ χαμηλών θερμίδων ανά τύπο, φύση, τύπο συσκευασίας και κανάλι διανομής: Ανάλυση ευκαιρίας και Πρόβλεψη Βιομηχανίας, 2021–2030”, το 2020 η αγορά αυτή αποτιμήθηκε στα 6,97 δις ευρώ, ενώ προβλέπεται να αυξηθεί σχεδόν κατά 15 εκατ. ευρώ ως το 2030, υπερδιπλασιάζοντας τα κέρδη της.

  Εταιρείες τροφίμων που περιλαμβάνονται στην έκθεση είναι οι Archer Daniels Midland Company, Cargill, Incorporated, Conagra Brands, Inc, Danone, General Mills, Inc, Hain Celestial, Ingredion Incorporated, Mondelez International, Nestle S. A και Kraft Heinz.

   Μια παράλληλη αύξηση του πληθυσμού αλλά και της αστικοποίησης θα ενισχύσει τα σενάρια αυτά. Παρόλο που τα σούπερ μάρκετ θα παραμείνουν κυρία σημεία πώλησης στο άμεσο μέλλον, το λιανεμπόριο μέσω διαδικτύου προβλέπεται να παρουσιάσει σημαντική αύξηση και να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην αγορά σνακ, λόγω ευκολότερης πρόσβασης από καταναλωτές σε πόλεις χαμηλότερης κατηγορίας. Η μεγαλύτερη πιθανή απειλή για την ανάπτυξη των γλυκών και αλμυρών σνακ θα είναι η ανησυχία των καταναλωτών σχετικά με την ασφάλεια των τροφίμων.

    Με βάση την ανάλυση της αγοράς σνακ χαμηλών θερμίδων ανά τύπο συσκευασίας, το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς με ποσοστό 48,5%, κατείχαν τα είδη σνακ συσκευασμένα σε σακούλες. Αυτό οφείλεται στο χαμηλό κόστος, στην ευκολία και στην εξαιρετική δυνατότητα εκτύπωσης, που το καθιστούν μια προσοδοφόρα λύση συσκευασίας.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ο νέος Ευρωπαϊκός “Aναδυόμενος Κίνδυνος” – Χρησιμοποιείται σε 5.000 μονάδες επεξεργασίας

Στην κατηγορία "Αναδυόμενων Κινδύνων" ένα νανοϋλικό που χρησιμοποιείται σε μονάδες επεξεργασίας λυμάτων και εισχωρεί στην τροφική αλυσίδα.

Το νέο ποτό που χαρακτηρίστηκε ως “αναδυόμενος κίνδυνος” από τις Ευρωπαϊκές Αρχές

Τι αναφέρει η ετήσια έκθεση της EFSA για το νέο ποτό χωρίς αλκοόλ που στοχεύει όμως, να έχει τις ίδιες επιδράσεις με τα αλκοολούχα ποτά.

Ελληνικό τυρί με καρκινογόνες ουσίες προκάλεσε ευρωπαϊκό συναγερμό – Eξάγεται σε 6 χώρες (φωτο)

Συστατικά ορυκτελαίων (MOAH) που ταξινομούνται από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων ως δυνητικά καρκινογόνα, σε φέτες vegan τυριού που παράγεται στην Ελλάδα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο