Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου, 2025
9.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Προειδοποίηση δημόσιας υγείας στη Νέα Ζηλανδία για παραλυτικές τοξίνες σε οστρακοειδή

ΑρχικήΝέαΔιεθνήΠροειδοποίηση δημόσιας υγείας στη Νέα Ζηλανδία για παραλυτικές τοξίνες σε οστρακοειδή
spot_img

Παραλυτικές τοξίνες έχουν ανιχνευθεί σε οστρακοειδή στον κόλπο Nydia σε επίπεδα αρκετές φορές πάνω από το ασφαλές όριο.

Η Ασφάλεια Τροφίμων της Νέας Ζηλανδίας εξέδωσε σήμερα προειδοποίηση για τη δημόσια υγεία ενάντια στη συλλογή οστρακοειδών από την περιοχή Pelorus Sound στο Marlborough Sounds. 

Παραλυτικές τοξίνες οστρακοειδών έχουν ανιχνευθεί σε οστρακοειδή στον κόλπο Nydia σε επίπεδα αρκετές φορές πάνω από το ασφαλές όριο που έχει ορίσει η MPI. Υπάρχει ακραίος κίνδυνος από την κατανάλωση οστρακοειδών σε αυτήν την περιοχή.

Μύδια, στρείδια, χτένια, αχινοί και όλα τα άλλα δίθυρα οστρακοειδή δεν πρέπει να τρώγονται λέει η Αρχή ασφάλειας τροφίμων της χώρας που επισημαίνει ότι το μαγείρεμα των οστρακοειδών δεν αφαιρεί την τοξίνη.

Τα συμπτώματα εμφανίζονται συνήθως μεταξύ 10 λεπτών και 3 ωρών μετά την κατάποση και μπορεί να περιλαμβάνουν:

  • μούδιασμα και μυρμήγκιασμα (αίσθημα τσιμπήματος) γύρω από το στόμα, το πρόσωπο και τα άκρα (χέρια και πόδια)
  • δυσκολία στην κατάποση ή στην αναπνοή
  • ζάλη
  • πονοκέφαλο
  • ναυτία
  • εμετός
  • διάρροια
  • παράλυση και αναπνευστική ανεπάρκεια και σε σοβαρές περιπτώσεις θάνατο

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Εκατοντάδες οι δηλητηριάσεις από νωπό γάλα και τυριά – Τι ισχύει στην Ελλάδα για τα τυριά από νωπό γάλα – Του Γ. Μορφονιού*

Ο Επιστήμονας Τροφίμων Γιώργος Μορφονιός ξεκαθαρίζει το τοπίο για τους κανονισμούς και τις προϋποθέσεις που ισχύουν στην Ελλάδα, για την παραγωγή τυριών από γάλα που δεν έχει υποβληθεί σε διαδικασία παστερίωσης.

Χρήση χημικών: Καμπανάκι κινδύνου από Ομάδα επιστημόνων – Προκαλούν σοβαρές ασθένειες στα παιδιά

Ελάχιστοι νομικοί ή πολιτικοί περιορισμοί ισχύουν για τα παγκόσμια χημικά αποθέματα περίπου 350.000 προϊόντων.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο