Τρίτη, 29 Απριλίου, 2025
16.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ο ρόλος βοτάνων και μπαχαρικών στις ρευματικές παθήσεις

ΑρχικήΟικιακάΔιατροφή και ΥγείαΟ ρόλος βοτάνων και μπαχαρικών στις ρευματικές παθήσεις
spot_img

Οι επιδράσεις τους βοτάνων και μπαχαρικών στη Ρευματοειδή Αρθρίτιδα, την Οστεοαρθρίτιδα και την Ινομυαλγία.

Τα βότανα και τα μπαχαρικά έχουν μακρά ιστορική χρήση, σε διάφορους πολιτισμούς παγκοσμίως, τόσο για γαστρονομικούς όσο και για ιατρικούς σκοπούς. Το ενδιαφέρον για τα βότανα και τα μπαχαρικά, πέρα ​​από τις αρτυματικές τους ιδιότητες, έχει αυξηθεί δραματικά σε πολλές ασθένειες που προκαλούνται από το ανοσοποιητικό, συμπεριλαμβανομένων των ρευματικών παθήσεων. 

- Advertisement -

Όλο και περισσότερα στοιχεία υπογραμμίζουν τον πλούτο τους σε βιοενεργά μόρια, όπως ενώσεις που περιέχουν θείο, τανίνες, αλκαλοειδή, φαινολικά διτερπένια και βιταμίνες, καθώς και τα αντιοξειδωτικά τους, αντιφλεγμονώδεις, αντικαρκινογόνες και αντικαρκινικές ιδιότητες. Η κανέλα, το σκόρδο, το τζίντζερ, ο κουρκουμάς και το σαφράν είναι τα πιο δημοφιλή μπαχαρικά που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων των ρευματικών παθήσεων και που αναλύθηκαν σε πρόσφατη ανασκόπηση που δημοσιεύτηκε στο Nutrients  από επιστήμονες στην Πορτογαλία.

Με αυτό το έγγραφο, οι ερευνητές παρέχουν μια ενημερωμένη ανασκόπηση των μηχανισμών με τους οποίους τα βότανα και τα μπαχαρικά μπορεί να παρουσιάζουν ενδιαφέρον για τις ρευματικές παθήσεις, συμπεριλαμβανομένης της διαμόρφωσης μικροβίων του εντέρου, ενώ συνοψίζουν και μελέτες σε ανθρώπους που διερευνούν τις επιδράσεις τους στη Ρευματοειδή Αρθρίτιδα, την Οστεοαρθρίτιδα και την Ινομυαλγία.

Για να διαβάσετε τη μελέτη πατήστε ΕΔΩ.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τα οικιακά πλαστικά σκεύη που προκαλούν σοβαρά προβλήματα στην καρδιά – Τι δείχνει νέα μελέτη και πως να τα αναγνωρίσετε

 Έρευνα συνδέει χημική ουσία που χρησιμοποιείται στα πλαστικά με θανάτους από καρδιακές παθήσεις

Απάτη στον τόνο: Προσθέτουν χρώμα για να μοιάζει με φρέσκο – Νέους κανόνες εισάγει η ΕΕ

Η ΕΕ παραδέχεται "Απάτη Τροφίμων" στον τόνο και θεσπίζει νέους κανόνες

Χιλιάδες άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα – Νέα παγκόσμια μελέτη

Παγκόσμια μελέτη συνδέει την κατανάλωση υπερεπεξεργασμένων τροφίμων με πρόωρους θανάτους που μπορούν να προληφθούν
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα