Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024
21.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Έξυπνο! Σνακ με συστατικά ζωοτροφής για κοτόπουλα και με ετικέτα «χωρίς αντιβιοτικά»

ΑρχικήΝέαΚαινοτομία / ΤάσειςΈξυπνο! Σνακ με συστατικά ζωοτροφής για κοτόπουλα και με ετικέτα «χωρίς αντιβιοτικά»
spot_img

Σνακ για ανθρώπινη κατανάλωση εμπνευσμένα από τα συστατικά χωρίς αντιβιοτικά όπως το καλαμπόκι, το edamame και το σιτάρι που τρώνε τα κοτόπουλα της Perdue.

Μία έξυπνη ιδέα προώθησης της υγιεινής εκτροφής που χρησιμοποιεί, υιοθέτησε μεγάλη εταιρεία κοτόπουλου στις ΗΠΑ. Και ενώ η Τyson foods, ο μεγαλύτερος παραγωγός κοτόπουλου στις ΗΠΑ αφαίρεσε πριν από λίγο καιρό, από τα προϊόντα του την επισήμανση «no antibiotics ever» καθώς επανέφερε ορισμένα αντιβιοτικά στην αλυσίδα εφοδιασμού κοτόπουλου, μία ανταγωνίστρια της κάνει δυναμική επανεμφάνιση της στρατηγικής  «χωρίς αντιβιοτικά» δημιουργώντας σνακ για ανθρώπινη κατανάλωση, εμπνευσμένο από τις ζωοτροφές που χρησιμοποιεί.

Για πρώτη φορά η PERDUE® , μεγάλη εταιρεία παραγωγής φρέσκου κοτόπουλου, ανακοίνωσε την κυκλοφορία του Chix Mix, ενός σνακ περιορισμένης έκδοσης, εμπνευσμένο από την υψηλής ποιότητας, αποκλειστικά χορτοφαγική διατροφή που τρέφονται τα κοτόπουλα. Διαθέτοντας ένα νόστιμο μείγμα καλαμποκιού, σιταριού και edamame, το Chix Mix παρασκευάζεται από τα περισσότερα από τα ίδια συστατικά που περιλαμβάνονται στην τροφή κοτόπουλου της εταιρείας. Επιπλέον, περιέχει μια δόση από νόστιμα μπαχαρικά BBQ μόνο για ανθρώπους.

Όπως αναφέρει το δελτίο τύπου της εταιρείας, τα τελευταία χρόνια, οι καταναλωτές ενδιαφέρονται όλο και περισσότερο για την υγεία και την ποιότητα των τροφίμων που τρώνε, καθώς το 63% των καταναλωτών θέλει να γνωρίζει από πού προέρχεται το φαγητό τους, σύμφωνα με την έκθεση Power of Meat από το North American Meat Institute and FMI. Το Perdue αισθάνεται το ίδιο για την τροφή που παρέχει στα κοτόπουλα του. Γι’ αυτό η εταιρεία έχει δεσμευτεί να χρησιμοποιεί μόνο την υψηλότερης ποιότητας χορτοφαγική διατροφή χωρίς ζωικά υποπροϊόντα ή αντιβιοτικά. 

«Η Perdue είναι περήφανη που αναδεικνύει τις χρυσές πρακτικές μας για τη φροντίδα των ζώων και τις φυσικές τροφές πουλιών σε αυτό το μοναδικό σνακ εμπνευσμένο από τις ζωοτροφές κοτόπουλου», δήλωσε ο David Zucker, εκτελεστικός αντιπρόεδρος μάρκετινγκ στην Perdue Farms. «Πιστεύουμε ότι είστε ό,τι τρώτε και σε μια κρίσιμη στιγμή που οι ανταγωνιστές επιστρέφουν στη χρήση προληπτικών αντιβιοτικών, θέλουμε να ενισχύσουμε τη δέσμευσή μας να ταΐζουμε τα κοτόπουλα μας και την οικογένειά σας με καθαρή τροφή».

«Τα τελευταία 20 χρόνια, η Perdue εργάστηκε επιμελώς για να επιτύχει «No Antibiotics Ever» στην εκτροφή κοτόπουλου», δήλωσε ο Δρ. Bruce Stewart-Brown, ανώτερος αντιπρόεδρος τεχνικών υπηρεσιών και καινοτομίας στην Perdue Farms. «Για να είμαστε επιτυχημένοι, βελτιώσαμε την προσέγγισή μας στη φροντίδα των ζώων και τον τρόπο που ταΐζουμε τα κοτόπουλα μας. Αφαιρέσαμε ζωικά υποπροϊόντα και αντιβιοτικά και βάλαμε προϊόντα που προάγουν την καλή υγεία του εντέρου, όπως η ρίγανη και το θυμάρι».

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Απάτη τροφίμων: Πως μας πλασάρουν Ιαπωνική τσιπούρα για… φαγκρί! Πως μπορούμε να τα ξεχωρίζουμε

Το πελαγίσιο φαγκρί της μεσογείου Pargus pargus θεωρείται πολύ πιο ποιοτικό ψάρι και πιο ακριβό από την κόκκινη ιαπωνική τσιπούρα και η παραπλάνηση πάει σύννεφο!

Απαγορευμένο φυτοφάρμακο σε ελληνικό ελαιόλαδο: Η απάντηση της GAEA στο cibum

H GAEA λήγει τη συνεργασία με το ελαιοτριβείο - "Κυνήγι" για να εντοπιστεί ο αγρότης/ελαιοπαραγωγός - Μετά τη Δανία και τη Ρουμανία, το ελληνικό ελαιόλαδο GAEA αποσύρεται και από Νορβηγία και Γερμανία.

Ακρυλαμίδιο στο ψωμί: Πως σχηματίζεται η επικίνδυνη ουσία και πως να την αποφύγετε

Το ψωμί περιέχει αισθητά λιγότερο ακρυλαμίδιο από πατάτες και πατατάκια, αλλά λόγω του υψηλού ποσοστού κατανάλωσής του είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που συνεισφέρουν στην καθημερινή πρόσληψη της καρκινογόνου ουσίας.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα