Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου, 2025
7.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

ΗΠΑ: Στοιχεία για τις τροφικές δηλητηριάσεις το 2021 και τα τρόφιμα που ευθύνονται

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΗΠΑ: Στοιχεία για τις τροφικές δηλητηριάσεις το 2021 και τα τρόφιμα που ευθύνονται
spot_img

Κάθε χρόνο στις ΗΠΑ, υπολογίζεται ότι 9 εκατομμύρια άνθρωποι αρρωσταίνουν και 1.300 πεθαίνουν από τροφιμογενείς ασθένειες που προκαλούνται από γνωστά παθογόνα. 

Συγκεντρωτικά στοιχεία για τις τροφιμογενείς ασθένειες στις ΗΠΑ από το 1998 έως και το  2021 έδωσαν ο FDA, το CDC και το FSIS του USDA. Η έκθεση περιλαμβάνει πληροφορίες για τροφικές δηλητηριάσεις από σαλμονέλα, Escherichia coli O157 και Listeria monocytogenes που αποδίδονται σε 17 κατηγορίες τροφίμων. Τα στοιχεία στη φετινή έκθεση προέρχονται από 47.657 ασθένειες από 1.322 κρούσματα τροφιμογενών ασθενειών που εμφανίστηκαν από το 1998 έως το 2021 και για τα οποία κάθε επιβεβαιωμένο ή ύποπτο εμπλεκόμενο τρόφιμο κατατάχθηκε σε μία κατηγορία τροφίμων.

Τα σημαντικότερα σημεία της έκθεσης:

  • Οι ασθένειες της σαλμονέλας προήλθαν από μια μεγάλη ποικιλία τροφίμων. Πάνω από το 75% των ασθενειών της σαλμονέλας αποδόθηκε σε επτά κατηγορίες τροφίμων: Κοτόπουλο, Φρούτα, Χοιρινό, Σπόρους, Λαχανικά (όπως ντομάτες), άλλα προϊόντα (όπως ξηροί καρποί), βοδινό κρέας και γαλοπούλα.
  • Οι ασθένειες του Escherichia coli (E. coli) O157 συνδέονταν συχνότερα με δύο κατηγορίες. Πάνω από το 80% των ασθενειών Escherichia coli (E. coli) O157 συνδέονταν με φυτικές καλλιέργειες (όπως φυλλώδη λαχανικά) και βοδινό κρέας.
  • Οι ασθένειες της Listeria monocytogenes συνδέονταν συχνότερα με γαλακτοκομικά προϊόντα, φυτικές καλλιέργειες, και Φρούτα. Πάνω από το 75% των ασθενειών αποδίδονταν σε αυτές τις τρεις κατηγορίες, αλλά η σπανιότητα των κρουσμάτων Listeria καθιστά αυτές τις εκτιμήσεις λιγότερο αξιόπιστες από εκείνες για άλλα παθογόνα.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πόσιμο νερό: 6.800 περιπτώσεις καρκίνου το χρόνο από νερό μολυσμένο με χημικές ουσίες PFAS

Μελέτη δείχνει ότι σε περιοχές, όπου το πόσιμο νερό ξεπέρασε τα συνιστώμενα μέγιστα επίπεδα PFAS είχαν υψηλότερη συχνότητα εμφάνισης καρκίνων του πεπτικού, του ενδοκρινικού, του αναπνευστικού και του στόματος και του λαιμού

Το είδος τσιπούρας που προκαλεί παραισθήσεις παρόμοιες με LSD

Η κατανάλωση αυτού του ψαριού μπορεί να σας κάνει να "ταξιδεύετε" για μέρες...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο