Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
27.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Προειδοποίηση FSA για σαλμονέλα σε κοτόπουλα Πολωνίας

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΠροειδοποίηση FSA για σαλμονέλα σε κοτόπουλα Πολωνίας
spot_img

200 κρούσματα σαλμονέλωσης από κοτόπουλα και αυγά στη Βρετανία.

Μετά την αύξηση των κρουσμάτων τροφικής δηλητηρίασης από σαλμονέλα, που συνδέεται με προϊόντα πουλερικών που εισάγονται στη Βρετανία από την Πολωνία, η Αρχή ασφάλειας Τροφίμων της Βρετανίας (FSA) υπενθυμίζει στους καταναλωτές τις συμβουλές της για τον ασφαλή χειρισμό και το μαγείρεμα. Υπήρξαν πάνω από 200 περιπτώσεις σαλμονέλωσης σε ανθρώπους που προκαλούνται από συγκεκριμένα γενετικά στελέχη Salmonella Enteritidis που έχουν συνδεθεί με προϊόντα πουλερικών όπως το κρέας και τα αυγά.

  • Ακολουθήστε τις οδηγίες μαγειρέματος και αποθήκευσης στην ετικέτα του προϊόντος, συμπεριλαμβανομένου του χρόνου μαγειρέματος και της θερμοκρασίας – αυτό είναι σημαντικό για να διασφαλίσετε ότι το φαγητό είναι ασφαλές όταν καταναλώνεται
  • Χρησιμοποιήστε ή καταψύξτε τα προϊόντα μέχρι την ημερομηνία χρήσης τους
  • Πλένετε καλά τα χέρια μετά το χειρισμό ωμών προϊόντων πουλερικών
  • Ποτέ μην πλένετε ωμά προϊόντα πουλερικών
  • Καθαρίστε όλες τις επιφάνειες και τα σκεύη με ζεστό σαπουνόνερο μετά από επαφή με ωμά πουλερικά
  • Ζεστάνετε μόνο μια φορά το μαγειρεμένο και κατεψυγμένο κρέας

Η FSA βρίσκεται σε συζητήσεις με αξιωματούχους στην Πολωνία και την ΕΕ για να διασφαλίσει ότι λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη βελτίωση της ασφάλειας των πουλερικών και των αυγών που εισάγονται από την Πολωνία.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Επαναχρησιμοποίηση περισσευμάτων τροφίμων από την βιομηχανία – Η άγνωστη πρακτική στους καταναλωτές

Η επαναχρησιμοποίηση περισσευμάτων και μη συμμορφούμενων είναι θεμιτή πρακτική στην βιομηχανία τροφίμων, γνωστή ως rework, που απαιτεί μεγάλη προσοχή από τις επιχειρήσεις τροφίμων και τις Αρχές.

Απάτη τροφίμων: Πιο συχνή και πιο επικίνδυνη από ότι πιστεύετε

Η απάτη τροφίμων υπάρχει από αρχαιοτάτων χρόνων - Τι μπορεί να κάνει ο καταναλωτής.

Εμφιαλωμένα νερά: Κίνδυνος για τους Ευρωπαίους – Νέα παρέμβαση της Foodwatch

"Nestlé: Σταμάτα την απάτη με νερό σε πλαστικά μπουκάλια!" είναι ο τίτλος της νέας εκστρατείας της Οργάνωσης προστασίας καταναλωτών Foodwatch.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα