Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
21.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Το Πεκίνο άρχισε έρευνα αντιντάμπινγκ για τα αποστάγματα κρασιού που παράγονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση

ΑρχικήΝέαΤο Πεκίνο άρχισε έρευνα αντιντάμπινγκ για τα αποστάγματα κρασιού που παράγονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση
spot_img

Η Κινεζική Ένωση Οινοπνευματωδών κάνει λόγο για δυνητικές ζημιές στον κινεζικό τομέα των οινοπνευματωδών.

Η Κίνα ανακοίνωσε σήμερα πως άρχισε έρευνα αντιντάμπινγκ για τα αποστάγματα κρασιού, όπως το κονιάκ, που εισάγονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, με φόντο εμπορικές εντάσεις μεταξύ των δύο οικονομικών δυνάμεων.

Σύμφωνα με το κινεζικό υπουργείο Εμπορίου, η έρευνα αυτή πραγματοποιείται έπειτα από προσφυγή που κατατέθηκε το Νοέμβριο από την Κινεζική Ένωση Οινοπνευματωδών για λογαριασμό του κινεζικού τομέα αποσταγμάτων.

«Το αίτημα αυτό περιείχε τα απαραίτητα αποδεικτικά στοιχεία για την έναρξη έρευνας αντιντάμπινγκ βάσει της κινεζικής νομοθεσίας», ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωση την οποία δημοσιοποίησε μέσω του ιστοτόπου του.

Η έρευνα άρχισε σήμερα και αφορά υποψίες για πρακτικές ντάμπινγκ από την 1η Οκτωβρίου 2022 μέχρι την 30ή Σεπτεμβρίου 2023, καθώς και για δυνητικές ζημιές για τον κινεζικό τομέα των οινοπνευματωδών από την 1η Ιανουαρίου 2019 ως την 30ή Σεπτεμβρίου 2023.

Η έρευνα πρόκειται να ολοκληρωθεί πριν από τις 5 Ιανουαρίου 2025, όμως θα μπορεί ενδεχομένως να παραταθεί για έξι μήνες σε περίπτωση «ιδιαίτερων συνθηκών», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

Το ντάμπινγκ είναι μια πρακτική που έγκειται κυρίως στην πώληση στο εξωτερικό προϊόντων σε τιμές κατώτερες αυτών που ισχύουν στην εθνική αγορά.

Το 2022 η Κίνα εισήγαγε περισσότερα αποστάγματα κρασιού απ’ ό,τι οποιοδήποτε άλλο οινοπνευματώδες, αναφέρεται σε έκθεση του γραφείου Daxue Consulting, σύμφωνα με το οποίο οι περισσότερες από τις εισαγωγές προέρχονταν από τη Γαλλία.

ΑΠΕ

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

“ΟΧΙ” της EFSA σε ισχυρισμό υγείας για το συμπλήρωμα κρεατίνης

Απορρίφθηκε από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων ο ισχυρισμός υγείας «Η καθημερινή λήψη συμπληρωμάτων κρεατίνης μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας».

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο