Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου, 2025
9.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Κουλτούρα ασφάλειας τροφίμων: Άλλο κουλτούρα και άλλο… “κουλτουριάρης”

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΚουλτούρα ασφάλειας τροφίμων: Άλλο κουλτούρα και άλλο... "κουλτουριάρης"
spot_img

Κουλτούρα ασφάλειας αλλά και κουλτούρα έρευνας και τεχνολογίας τροφίμων.

Ας μιλήσουμε για …κουλτούρα

Στην χώρα που γέννησε τον πολιτισμό και την Αρχιτεκτονική, την Φυσική, την Χημεία, τα Μαθηματικά, την Αστρονομία…

Στην χώρα που η γλώσσα της έχει δώσει τόσες λέξεις στα αγγλικά ώστε σήμερα στην αγγλική γλώσσα, το 60% των λέξεων είναι Ελληνικές…

Στην χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας,,,

Στην Ελλάδα μας…λοιπόν: η λέξη “κουλτουριάρης” έχει αρνητικό πρόσημο…

Και όμως είναι απόλυτα αναγκαίο στην βιομηχανία των τροφίμων να έχουμε κουλτούρα ασφάλειας αλλά και κουλτούρα έρευνας και τεχνολογίας.

Αυτά μου ήρθαν στο μυαλό όταν διάβασα αυτήν την είδηση στο cibum: “Ημερίδα ΠΕΤΕΤ: Η σημασία της Κουλτούρας Ασφάλειας Τροφίμων στην παραγωγή”

*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, στο Τμήμα των  Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ (UL) στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: funfood16@gmail.com

Twitter: @yanzabet

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Μην το φοβάστε… Πέντε φλιτζάνια καφέ κάνουν καλό σε άτομα με καρδιακή αρρυθμία

Ερευνητές παρακολούθησαν 2.400 ανθρώπους με κολπική μαρμαρυγή για τρία χρόνια.

Εκατοντάδες οι δηλητηριάσεις από νωπό γάλα και τυριά – Τι ισχύει στην Ελλάδα για τα τυριά από νωπό γάλα – Του Γ. Μορφονιού*

Ο Επιστήμονας Τροφίμων Γιώργος Μορφονιός ξεκαθαρίζει το τοπίο για τους κανονισμούς και τις προϋποθέσεις που ισχύουν στην Ελλάδα, για την παραγωγή τυριών από γάλα που δεν έχει υποβληθεί σε διαδικασία παστερίωσης.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο