Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ας μιλήσουμε για την σπιρουλίνα

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΑς μιλήσουμε για την σπιρουλίνα
spot_img

H δυναμική της σπιρουλίνας και οι ενστάσεις που… καταρρίπτονται

Του Γιάννη Ζαμπετάκη*

- Advertisement -

Σε ένα πρόσφατο άρθρο στην επιστημονική επιθεώρηση Foods με τίτλο «Spirulina as Animal Feed: Opportunities and Challenges», οι συγγραφείς μελέτησαν το δυναμικό της σπιρουλίνας για την παραγωγή ζωοτροφών.

Η σπιρουλίνα είναι εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών για την παραγωγή χοιρινών και κοτόπουλων. Αλλά έχει αρνητικές επιπτώσεις στην δυνατότητα αναπαραγωγής των ζώων. Αν και οι συγγραφείς προτείνουν ότι χρειάζεται περαιτέρω διερεύνηση, η γνώμη μας είναι ότι η σπιρουλίνα είναι μια εξαιρετική πρώτη ύλη για την δημιουργία λειτουργικών ζωο – και ιχθυοτροφών μιας και για τα ζώα και ψάρια που παράγονται για ανθρώπινη κατανάλωση, δεν θα πρέπει να μας απασχολεί η αναπαραγωγική τους ικανότητα αλλά το θρεπτικό τους προφίλ.

*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, Πρόεδρος του τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Μέλια με επικίνδυνο για τον άνθρωπο φυτοφάρμακο – Αναλύσεις 48 δειγμάτων μελιού

Τα νευροτοξικά φυτοφάρμακα στο πολωνικό μέλι υπερβαίνουν τα όρια ασφαλείας - Έκθεση της Greenpeace

Ξυράφια μέσα σε βούτυρο – Όταν η “κακία” μολύνει τις συσκευασίες τροφίμων

Ξυράφια, βελόνες και βατράχια: Οι πιο σοκαριστικές υποθέσεις δολιοφθοράς τροφίμων
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα