Τρίτη, 5 Νοεμβρίου, 2024
18.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ας μιλήσουμε για την σπιρουλίνα

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΑς μιλήσουμε για την σπιρουλίνα
spot_img

H δυναμική της σπιρουλίνας και οι ενστάσεις που… καταρρίπτονται

Του Γιάννη Ζαμπετάκη*

Σε ένα πρόσφατο άρθρο στην επιστημονική επιθεώρηση Foods με τίτλο «Spirulina as Animal Feed: Opportunities and Challenges», οι συγγραφείς μελέτησαν το δυναμικό της σπιρουλίνας για την παραγωγή ζωοτροφών.

Η σπιρουλίνα είναι εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών για την παραγωγή χοιρινών και κοτόπουλων. Αλλά έχει αρνητικές επιπτώσεις στην δυνατότητα αναπαραγωγής των ζώων. Αν και οι συγγραφείς προτείνουν ότι χρειάζεται περαιτέρω διερεύνηση, η γνώμη μας είναι ότι η σπιρουλίνα είναι μια εξαιρετική πρώτη ύλη για την δημιουργία λειτουργικών ζωο – και ιχθυοτροφών μιας και για τα ζώα και ψάρια που παράγονται για ανθρώπινη κατανάλωση, δεν θα πρέπει να μας απασχολεί η αναπαραγωγική τους ικανότητα αλλά το θρεπτικό τους προφίλ.

*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, Πρόεδρος του τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Βραβεία FEA 2024: Δείτε τους νικητές των διαγωνιστικών κατηγοριών

Το Video της τελετής απονομής των Βραβείων FEA 2024 και όλοι οι νικητές των διαγωνιστικών κατηγοριών.

Ένας νεκρός από ψαροκεφτέδες που πωλούνται σε Lidl και Coop στη Δανία

Μολυσμένοι με listeria ψαροκεφτέδες, προκάλεσαν επτά ασθένειες και έναν θάνατο.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο