Κυριακή, 17 Νοεμβρίου, 2024
12 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Dark PR: To must read βιβλίο για το μάρκετινγκ τροφίμων

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμDark PR: To must read βιβλίο για το μάρκετινγκ τροφίμων
spot_img

Η αθέατη πλευρά των δημοσίων σχέσεων στη βιομηχανία τροφίμων.

Το βιβλίο “Dark PR” του Grant Ennis (https://darajapress.com/publication/dark-pr-how-corporate-disinformation-harms-our-health-and-the-environment) είναι μια εξαιρετική δουλειά πάνω στο θέμα των δημοσίων σχέσεων των κολοσσών της βιομηχανίας τροφίμων. Είναι must read για όλους εμάς που εργαζόμαστε στον τομέα των τροφίμων και ποτών.

Το βιβλίο είναι εξαιρετικά επίκαιρο και γίνεται ακόμα πιο επίκαιρο όταν διάβασα ένα πρόσφατο δημοσιεύμα στους Time του Λονδίνου https://www.thetimes.co.uk/article/times-health-commission-wq9tg02cn?utm_source=Sailthru&utm_medium=email&utm_campaign=Best%20of%20Times%20-%20Thursday%2022nd%20February%202024&utm_term=audience_BEST_OF_TIMES

Για τις εφτά από τις δέκα παγκόσμιες εταιρείες που παράγουν τρόφιμα, τα δύο τρίτα των πωλήσεών τους ήταν πωλήσεις junk food!

Τρομακτικό…

Συνεπώς, ας μην μας κάνει πια εντύπωση γιατί αυξάνεται η παχυσαρκία και οι καρδιαγγεικές παθήσεις.

Εδώ όμως είναι και μια χρυσή ευκαιρία για τα τρόφιμα που παράγουν “μικροί” (σε σχέση με τα πολυεθνικά μεγαθήρια) παραγωγοί τροφίμων στην Ελλάδα. Τρόφιμα που έχουν άριστα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά και υψηλό εξαγωγικό δυναμικό.

Ιδού πεδίο δόξης λαμπρό!

*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, στο Τμήμα των  Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ (UL) στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: funfood16@gmail.com

Twitter: @yanzabet

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η νέα αξιολόγηση της EFSA για την ασφάλεια της ζαχαρίνης

Πολλές μελέτες απαντούν αν η σακχαρίνη είναι ασφαλής για ανθρώπινη κατανάλωση.

«Βράσε το, για 5 λεπτά» – Οι νέες οδηγίες των αρχών για τις έτοιμες σούπες, μετά τον θάνατο γυναίκας από αλλαντίαση

Νέα αξιολόγηση και σύσταση του Υπουργείου Υγείας της Ιταλίας μετά τον θάνατο γυναίκας που έφαγε RTE σούπα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο