Παρασκευή, 8 Νοεμβρίου, 2024
16.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Εσείς πως τον παίρνετε τον καφέ σας;

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΕσείς πως τον παίρνετε τον καφέ σας;
spot_img

Του Γιάννη Ζαμπετάκη*

Διαβάζω στους Irish Times«Σήμερα, θα ντρεπόσουν να σε δουν με ένα φλιτζάνι μιας χρήσης». Η εδώ κυβέρνηση δεν έχει ακόμα νομοθετήσει ένα έξτρα κόστος (20 λεπτά) για όσους αγοράζουν καφέ σε μη επαναχρησιμοποιούμενα ποτήρια.

Οι άνθρωποι στο Killarney όμως “πήραν την κατάσταση στα χέρια τους” με το λεγόμενο Killarney Coffee Cup Project : αν αγοράζεις καφέ σε μη επαναχρησιμοποιούμενο ποτήρι θα πρέπει θα πρέπει να πληρώσεις δύο ευρώ, το πόσο αυτό σου επιστρέφεται αν επιστρέψεις το ποτήρι.

Εβδομήντα τοπικές επιχειρήσεις, σχολεία και οργανισμοί συμμετέχουν σε αυτό το Project και μέχρι σήμερα έχουν πετύχει το εξής: πάνω από 1.000.000 ποτήρια δεν έχουν καταλήξει σε χώρους υγειονομικής ταφής ή να γίνουν σκουπίδια.

Εμείς στην Ελλάδα, τι κάνουμε; Ρητορικό φυσικά το ερώτημα!

*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, στο Τμήμα των  Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ (UL) στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: funfood16@gmail.com

Twitter: @yanzabet

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

EUDR: Σε λειτουργία το ηλεκτρονικό σύστημα για την εγγραφή των υπόχρεων επιχειρήσεων για βοοειδή, κακάο, καφέ, ελαιοφοίνικα, σόγια καουτσούκ και ξυλεία

Η ΕΕ παρέχει κατευθυντήριες οδηγίες για τη διαδικασία εγγραφής στο πληροφοριακό σύστημα «Deforestation Due Diligence Registry».

Στέβια: “Πόρτα” από τη EFSA στην αύξηση της χρήσης και της αποδεκτής ημερήσιας πρόσληψης

Η Επιστημονική γνώμη της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφάλειας τροφίμων για την αύξηση χρήσης και πρόσληψης του γλυκαντικού στέβια.

TÜV HELLAS (TÜV NORD): Food Defense training course σε συνεργασία με τo cibum.gr

Εισηγητής Νίκος Γδοντέλης, Βιολόγος MSc Food Science, σύμβουλος Συστημάτων Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο