Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου, 2025
14.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

“Μάστιγα” τα πλαστά πιστοποιητικά ανάλυσης τροφίμων – Πως να τα καταλάβετε

ΑρχικήΝέαΑπάτη Τροφίμων"Μάστιγα" τα πλαστά πιστοποιητικά ανάλυσης τροφίμων - Πως να τα καταλάβετε
spot_img

Τα απανωτά περιστατικά απάτης με πλαστά πιστοποιητικά ανάλυσης τροφίμων, οδήγησαν τις αρχές στο Ηνωμένο Βασίλειο να εκδώσουν οδηγίες προς τις επιχειρήσεις.

Η Εθνική Μονάδα Εγκλήματος Τροφίμων (NFCU) της Υπηρεσίας Προτύπων Τροφίμων του Ηνωμένου Βασιλείου εξέδωσε μια  προειδοποίηση AMBER Food Crime Alert σχετικά με τον κίνδυνο απάτης εγγράφων στα εργαστηριακά αποτελέσματα. Η ειδοποίηση του NFCU έγινε επειδή αυξήθηκε η χρήση πλαστών εργαστηριακών αποτελεσμάτων σε ζητήματα που διερευνήθηκαν από την Εθνική Μονάδα Εγκλήματος Τροφίμων.

- Advertisement -

Με αυτή την οδηγία, κάθε επιχείρηση στην αλυσίδα εφοδιασμού τροφίμων που χρησιμοποιεί αποτελέσματα δοκιμών ως μέσο για την αξιολόγηση της ασφάλειας των τροφίμων, τη συμμόρφωση με τις νομοθετικές απαιτήσεις ή για την έγκριση της χρήσης ενός προϊόντος ή προμηθευτή μπορεί να γνωρίζει τις συστάσεις που έχουν διατυπωθεί.

Πως να ξεχωρίσετε τα πλαστά πιστοποιητικά

Οι συστάσεις της NFCU:

Ελέγξτε προσεκτικά το έγγραφο. Αναζητήστε τυχόν σφάλματα στη διατύπωση ή τη διάταξη, συμπεριλαμβανομένων των διαφορών μεταξύ των ημερομηνιών που εμφανίζονται στα πιστοποιητικά.

Τα ζητήματα διάταξης μπορεί να περιλαμβάνουν σκίαση ή κακή ευθυγράμμιση γύρω από βασικά δεδομένα, συμπεριλαμβανομένων ημερομηνιών, υπογραφών ή τιμών δεδομένων. 

Εάν εξετάζετε την τεκμηρίωση στον ιστότοπο, ζητήστε να δείτε πρωτότυπα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή ελέγξτε τα αποτελέσματα απευθείας μέσω των πυλών αποτελεσμάτων (εάν υπάρχουν). Μην βασίζεστε σε παραπομπές από δεύτερο χέρι σε αποτελέσματα όπως υπολογιστικά φύλλα excel – αυτά μπορεί να χρησιμοποιούνται νόμιμα για τις εταιρείες για την ενοποίηση και την παρουσίαση τάσεων, αλλά δεν πρέπει να γίνονται δεκτά ως εναλλακτική λύση στα δείγματα πιστοποιητικών.

Αν έχετε αμφιβολίες, συμβουλευτείτε το όνομα του εργαστηρίου στο πιστοποιητικό.

Όταν υπάρχουν ανησυχίες ότι τα αποτελέσματα των δοκιμών είναι ψευδή ή μη αυθεντικά, θα πρέπει να εξετάζεται εάν αυτό δημιουργεί ανησυχία για την ασφάλεια των τροφίμων ή μη συμμόρφωση με την ασφάλεια των τροφίμων, ιδίως όταν τα αποτελέσματα των δοκιμών αποτελούν νομική απαίτηση. 

Έχετε υπόψη σας τους κινδύνους απάτης εγγράφων για άλλα πιστοποιητικά, όπως πιστοποιητικά διασφάλισης τρίτων, πιστοποιητικά προστατευόμενης ονομασίας ή προδιαγραφές προϊόντων και αναφέρετε τυχόν άλλες ανησυχίες σχετικά με την απάτη εγγράφων χρησιμοποιώντας τις παραπάνω πληροφορίες.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Οι τάσεις κατανάλωσης σνακ σύμφωνα με την έκθεση «State of Snacking 2024» της Mondelēz

Η Mondelēz International παρουσιάζει την έκτη ετήσια έκθεση «State of Snacking».

Τρεις νεκροί από τροφική δηλητηρίαση σε γηροκομείο της Φλωρεντίας

Τρεις άνθρωποι, τρόφιμοι σε γηροκομείο της Φλωρεντίας έχασαν τη ζωή τους από τροφική δηλητηρίαση - 114 κρούσματα γαστρεντερίτιδας.

Τηγάνισμα κρέατος: Υπάρχει κίνδυνος εάν το λάδι υπερβεί τους 180 °C; Τι απαντά επιστημονική επιτροπή

Οι κίνδυνοι και τα όρια θερμοκρασίας του λαδιού που χρησιμοποιείται για τηγάνισμα/τσιγάρισμα κρέατος.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο