Σύμβουλές για να επωφεληθούμε από τα θρεπτικά συστατικά του λαχανικού χωρίς παρένεργειες
Αν και μπορείτε να αγοράσετε λαχανάκια Βρυξελλών όλο το χρόνο, το λαχανικό συνιστάται ιδιαίτερα τους κρύους μήνες καθώς παρέχει σημαντικά θρεπτικά συστατικά, όπως βιταμίνες, φυτικές ίνες και μέταλλα ενώ οι πικρές ουσίες που περιέχουν βοηθούν στην πέψη όταν είναι βρασμένα. Μπορείτε όμως να τα φάτε ωμά;
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Ζωντανές κατσαρίδες, περιττώματα τρωκτικών και ληγμένα τρόφιμα σε κουζίνα εκπαιδευτηρίων – Αναστολή άδειας λειτουργίας
Τρώτε ωμά λαχανάκια Βρυξελλών;
Τα ωμά λαχανικά είναι υγιεινά και μερικά λαχανικά είναι ακόμη πιο υγιεινά όταν τα απολαμβάνουμε ωμά. Τα λαχανάκια Βρυξελλών μπορούν επίσης να καταναλωθούν ωμά, όπως γράφει το Κέντρο Καταναλωτών της Βρέμης. Έχουν όμως ένα πρόβλημα… Είναι δυσκολοχώνευτα.
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Πετούν από τα ράφια των σούπερ μάρκετ επικίνδυνα σνακ γκρίζας αγοράς, γεμάτα τοξικές ουσίες – «Έτσι θα τα καταλάβετε»
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Καπνιστός σολομός: «Ελέγξτε τα ψυγεία σας και απορρίψτε – Κίνδυνος ακόμη και για θάνατο»
Εάν όμως τα προτιμάτε έτσι επιλέξτε να αφαιρέσετε το κοτσάνι και τα εξωτερικά φύλλα. Πλύνετε τα καλά κάτω από τρεχούμενο νερό. Κόψτε τα σε λεπτές λωρίδες ή τρίψτε τα. Εάν δεν είστε σίγουροι πόσο καλά μπορείτε να χωνέψετε τα ωμά λαχανάκια Βρυξελλών, μπορείτε επίσης να τα αναμίξετε με καρότα για να φτιάξετε μια πολύχρωμη σαλάτα ωμών λαχανικών.
Θα προτιμούσατε να μαγειρέψετε λαχανάκια Βρυξελλών; Τα λαχανάκια Βρυξελλών έχουν ιδιαίτερα καλή γεύση
όταν μαγειρεύονται al dente σε αλατόνερο ως συνοδευτικό. Ελέγξετε μετά από περίπου πέντε λεπτά στο βραστό νερό εάν το λάχανο έχει μια μαλακή, αλλά όχι πολύ μαλακή, συνοχή.
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Γκρελίνη: Η ορμόνη της πείνας και πώς θα την καταστείλετε
Συμβουλές κατά την αγορά και την αποθήκευση
- Τα λαχανάκια πρέπει να είναι ερμητικά κλειστά, πράσινες χωρίς κηλίδες.
- Θα διαρκέσουν έως και μια εβδομάδα εάν φυλάσσονται στο ψυγείο.
- Εάν δεν φαίνονται εντελώς φρέσκα, αφαιρέστε τα εξωτερικά φύλλα.
- Όταν τα λαχανάκια Βρυξελλών εμφανίσουν μούχλα ή μαύρα στίγματα ή αναδίδουν άσχημη μυρωδιά, δεν πρέπει πλέον να καταναλώνονται.
- Τα λαχανάκια Βρυξελλών μπορούν εύκολα να καταψυχθούν. Για να το κάνετε αυτό, καθαρίστε και ζεματίστε τα εκ των προτέρων. Διαρκούν τουλάχιστον έξι μήνες κατεψυγμένα .