Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου, 2025
14.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Λαχανάκια Βρυξελλών: Μπορούμε να τα καταναλώσουμε ωμά;

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΛαχανάκια Βρυξελλών: Μπορούμε να τα καταναλώσουμε ωμά;
spot_img

Σύμβουλές για να επωφεληθούμε από τα θρεπτικά συστατικά του λαχανικού χωρίς παρένεργειες

Αν και μπορείτε να αγοράσετε λαχανάκια Βρυξελλών όλο το χρόνο, το λαχανικό συνιστάται ιδιαίτερα τους κρύους μήνες καθώς παρέχει σημαντικά θρεπτικά συστατικά, όπως βιταμίνες, φυτικές ίνες και μέταλλα ενώ οι πικρές ουσίες που περιέχουν βοηθούν στην πέψη όταν είναι βρασμένα. Μπορείτε όμως να τα φάτε ωμά; 

- Advertisement -

Τρώτε ωμά λαχανάκια Βρυξελλών;

Τα ωμά λαχανικά είναι υγιεινά και μερικά λαχανικά είναι ακόμη πιο υγιεινά όταν τα απολαμβάνουμε ωμά. Τα λαχανάκια Βρυξελλών μπορούν επίσης να καταναλωθούν ωμά, όπως γράφει το Κέντρο Καταναλωτών της Βρέμης. Έχουν όμως ένα πρόβλημα… Είναι δυσκολοχώνευτα.

Εάν όμως τα προτιμάτε έτσι επιλέξτε να αφαιρέσετε το κοτσάνι και τα εξωτερικά φύλλα. Πλύνετε τα καλά κάτω από τρεχούμενο νερό. Κόψτε τα σε λεπτές λωρίδες ή τρίψτε τα. Εάν δεν είστε σίγουροι πόσο καλά μπορείτε να χωνέψετε τα ωμά λαχανάκια Βρυξελλών, μπορείτε επίσης να τα αναμίξετε με καρότα για να φτιάξετε μια πολύχρωμη σαλάτα ωμών λαχανικών.

Θα προτιμούσατε να μαγειρέψετε λαχανάκια Βρυξελλών; Τα λαχανάκια Βρυξελλών έχουν ιδιαίτερα καλή γεύση 
όταν μαγειρεύονται al dente σε αλατόνερο ως συνοδευτικό. Ελέγξετε μετά από περίπου πέντε λεπτά στο βραστό νερό εάν το λάχανο έχει μια μαλακή, αλλά όχι πολύ μαλακή, συνοχή.

Συμβουλές κατά την αγορά και την αποθήκευση

  • Τα λαχανάκια πρέπει να είναι ερμητικά κλειστά, πράσινες χωρίς κηλίδες.
  • Θα διαρκέσουν έως και μια εβδομάδα εάν φυλάσσονται στο ψυγείο.
  • Εάν δεν φαίνονται εντελώς φρέσκα, αφαιρέστε τα εξωτερικά φύλλα. 
  • Όταν τα λαχανάκια Βρυξελλών εμφανίσουν μούχλα ή μαύρα στίγματα ή αναδίδουν άσχημη μυρωδιά, δεν πρέπει πλέον να καταναλώνονται.
  • Τα λαχανάκια Βρυξελλών μπορούν εύκολα να καταψυχθούν. Για να το κάνετε αυτό, καθαρίστε και ζεματίστε τα εκ των προτέρων. Διαρκούν τουλάχιστον έξι μήνες κατεψυγμένα . 
spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Οι τάσεις κατανάλωσης σνακ σύμφωνα με την έκθεση «State of Snacking 2024» της Mondelēz

Η Mondelēz International παρουσιάζει την έκτη ετήσια έκθεση «State of Snacking».

Τρεις νεκροί από τροφική δηλητηρίαση σε γηροκομείο της Φλωρεντίας

Τρεις άνθρωποι, τρόφιμοι σε γηροκομείο της Φλωρεντίας έχασαν τη ζωή τους από τροφική δηλητηρίαση - 114 κρούσματα γαστρεντερίτιδας.

Τηγάνισμα κρέατος: Υπάρχει κίνδυνος εάν το λάδι υπερβεί τους 180 °C; Τι απαντά επιστημονική επιτροπή

Οι κίνδυνοι και τα όρια θερμοκρασίας του λαδιού που χρησιμοποιείται για τηγάνισμα/τσιγάρισμα κρέατος.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο