Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
16.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Φυτοφάρμακα εναντίον ανθρώπων: Η επιστήμη αντεπιτίθεται…

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΦυτοφάρμακα εναντίον ανθρώπων: Η επιστήμη αντεπιτίθεται...
spot_img

Η νέα πρωτοποριακή έρευνα Ελλήνων Επιστημόνων

Πριν από λίγες μέρες, διαβάσαμε στο cibum.gr για μια καινοτόμα προσέγγιση Ελλήνων επιστημόνων στο θέμα της μείωσης χρήσης χημικών ζιζανιοκτόνων.

Mία καινοτόμα μέθοδος για την αντιμετώπιση των ζιζανίων στις καλλιέργειες που μπορεί να αντικαταστήσει επάξια την γλυφοσάτη και με αποτελεσματικότητα που φτάνει το 90%, χωρίς να βλάπτει τους αγρότες και το περιβάλλον και να δημιουργεί θέμα στην ασφάλεια του τρόφιμου, ανακάλυψαν επιστήμονες του Γεωπονικού Πανεπιστημίου με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Καθηγητή Γεωργίας & Ζιζανιολογίας, Ηλία Tραυλό. Πρόκειται για έναν θερμαινόμενο αφρό φυτικής προέλευσης, που έχει αποδειχθεί ότι σκοτώνει τα ζιζάνια τόσο αποτελεσματικά όσο ένα εμπορικό χημικό σπρέι και μπορεί να είναι μια ασφαλέστερη, πιο φιλική προς το περιβάλλον εναλλακτική λύση.

Για την γλυφοσάτη, με τις σοβαρές παρενέργειες τόσο για το περιβάλλον όσο και για τον άνθρωπο, είχαμε γράψει πρόσφατα, εδώ. Η γλυφοσάτη απλά …σκοτώνει!

Αναμένουμε με ενδιαφέρον το επόμενο βήμα ώστε αυτή η νέα μέθοδος να γίνει εμπορικά διαθέσιμη.

ioannis zabetakis
*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, Πρόεδρος του τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: ioannis.zabetakis@ul.ie

Twitter: @yanzabet

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

spot_img

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Νέος κανονισμός για τις ειδικές απαιτήσεις υγιεινής για ορισμένα κρέατα, ψάρια, γαλακτοκομικά και αυγά

Ο νέος Καν. (ΕΕ) 2024/1141 που τροποποιεί τα παραρτήματα II και III του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 853/2004.

ΕΕ: Μελέτη για το παρόν και το μέλλον των εναλλακτικών πρωτεϊνών στην Ευρώπη

Οι αυξημένες ανάγκες επισιτισμού στο μέλλον μπορεί να φέρουν νέα προϊόντα από φύκια, έντομα και κρέας εργαστηρίου στη διατροφή μας.

Ασφαλή από παθογόνα τα ψάρια υδατοκαλλιέργειας σύμφωνα με την EFSA

Η Ελλάδα στην πρώτη πεντάδα των χωρών που κοινοποίησαν στο RASFF μολυσμένα εισαγόμενα ψάρια.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα