Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025
20.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η ενέργεια, το περιβάλλον και η κλιματική αλλαγή

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΗ ενέργεια, το περιβάλλον και η κλιματική αλλαγή
spot_img

Του Γιάννη Ζαμπετάκη*

Διάβασα στους Βρετανικούς Times ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο σχετικά με την παραγωγή ενέργειας από κάρβουνο και πώς η μείωση της παραγωγής ενέργειας με αυτό τον τρόπο έχει θετική επίπτωση στην ανθρώπινη υγεία. Από την άλλη πλευρά, θα πρέπει να θυμηθούμε ότι το να αυξήσουμε την παραγωγή ενέργειας από άνεμο και ήλιο, όχι μόνο βελτιώνουν την υγεία αλλά μειώνουν και τον ρυθμό που απλώνεται η κλιματική αλλαγή σε όλο τον πλανήτη μας.

- Advertisement -

Οι πρόσφατες πλημμύρες στην Ισπανία και η ανείπωτη τραγωδία εκεί, θα πρέπει να είναι ένα καμπανάκι κινδύνου… Το ακούμε όμως;

The Lancet has found that deaths from air pollution are falling worldwide, but the impacts of climate change on health are hitting harder than ever before

*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, στο Τμήμα των  Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ (UL) στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: funfood16@gmail.com

Twitter: @yanzabet

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Οδοντόκρεμες μολυσμένες με μόλυβδο και άλλα επικίνδυνα βαρέα μέταλλα – Δοκιμή σε 51 γνωστές μάρκες

Μια νέα έρευνα που διεξήχθη στις Ηνωμένες Πολιτείες αποκάλυψε ότι πολλές εμπορικές οδοντόκρεμες είναι μολυσμένες με μόλυβδο και άλλα επικίνδυνα βαρέα μέταλλα.

Aκτινοβολημένα τρόφιμα: Είναι ασφαλή ή πρέπει να τα αποφεύγουμε; – Πώς τα ξεχωρίζουμε

Η ακτινοβόληση τροφίμων είναι μια μέθοδος επεξεργασίας τροφίμων με ιονίζουσα ακτινοβολία που αποσκοπεί στην εξόντωση παθογόνων βακτηρίων

Ευρωπαϊκό μπλόκο σε ελληνικά μύδια λόγω μόλυνσης με κολοβακτηρίδια – Ειδοποίηση RASFF

Η γνωστοποίηση στην Ευρώπη έγινε από την Ιταλία μέσω RASFF, στις 18/04/2024, ύστερα από ελέγχους που έγιναν από κτηνιάτρους στην Puglia
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα