Πέμπτη, 27 Μαρτίου, 2025
16.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η παχυσαρκία στην άλλη μεριά του Ατλαντικού

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΗ παχυσαρκία στην άλλη μεριά του Ατλαντικού
spot_img

Του Γιάννη Ζαμπετάκη*

Σήμερα τα νέα μάς έρχονται από τους Times του Λονδίνου. https://www.thetimes.com/article/c34dc93c-19ee-419e-a988-bcd93cb4f24c?shareToken=0c7cb2c63b20083b3d24e6ac6f7d69f3

- Advertisement -

Το άρθρο τιτλοφορείται : “RFK Jr lets obese people off too lightly in his war on Big Food The new US health secretary makes good points on the risks of ultra-processed snacks, but education alone won’t curb overindulgence”.

Ο νέος Υπουργός Υγείας στις ΗΠΑ δηλώνει ότι με την κατάλληλη εκπαίδευση θα μειωθεί η παχυσαρκία.

Αλλά η αρθογράφος δεν συμμερίζεται αυτή την άποψη, γράφοντας ότι χωρίς την κατάλληλη αντιμετώπιση των πολυεθνικών εταιρειών που παράγουν τρόφιμα δεν θα γίνει κάτι. Αυτές οι εταιρείες που αποκαλούνται “Big Food” έχουν μεγάλη ευθύνη σχετικά με την παραγωγή τροφίμων κατώτερης διατροφικής αξίας. Και δεν είναι μόνο αυτό! Στα τρόφιμα αυτά (pizza, πατατάκια και δημητριακά) έχουν προστεθεί ζάχαρη και αλάτι για να κάνουν εθιστική την κατανάλωσή τους.

Μήπως η βιομηχανία τροφίμων πρέπει να το δει αυτό;

*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, στο Τμήμα των  Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ (UL) στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: funfood16@gmail.com

Twitter: @yanzabet

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ποιο είναι το τυρί που έχει μεγαλύτερο κίνδυνο μόλυνσης από τον ιό της γρίπης των πτηνών

Τι έδειξαν τα αποτελέσματα της μελέτης του Πανεπιστημίου Cornell

Γάλα σόγιας: Επίσημη προειδοποίηση για σοβαρό κίνδυνο – Σύσταση να μην χρησιμοποιούνται προϊόντα σόγιας σε εστιατόρια!

Οι υγειονομικές αρχές της Γαλλίας συνιστούν την αποφυγή προϊόντων σόγιας από τη μαζική εστίαση
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα