Μετάβαση στο περιεχόμενο
Δευτέρα, 3 Φεβρουαρίου, 2025
16 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η πλαστική “πανούκλα” και οι ευθύνες της βιομηχανίας τροφίμων

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΗ πλαστική "πανούκλα" και οι ευθύνες της βιομηχανίας τροφίμων
spot_img

Η μείωση της χρήσης πλαστικών στο επίκεντρο.

Διάβασα πριν από λίγες μέρες το παρακάτω δημοσίευμα στους Irish Times: “Ditch the plastic and buy loose fruit and veg to save money and waste” που προτρέπει τους καταναλωτές να αγοράζουν φρούτα και λαχανικά χύμα και όχι σε πλαστικές σακούλες αλλά και να αγοράζουν μικρότερη ποσότητα για να αποφύγουν τη σπατάλη.

Το άρθρο μιλά για το τι μπορούμε να κάνουμε ως καταναλωτές για να μειώσουμε την χρήση πλαστικών.

Παράλληλα, όμως, και η βιομηχανία τροφίμων θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της, και να μειώσει άμεσα την χρήση πλαστικών συσκευασιών.

Υ.Γ. το αποτέλεσμα της πλαστικής πανούκλας (plastic plague) https://vocal.media/earth/plastic-plague

*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, στο Τμήμα των  Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ (UL) στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: funfood16@gmail.com

Twitter: @yanzabet

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τα δύο ελληνικά έξτρα παρθένα ελαιόλαδα που “απέτυχαν” σε οργανοληπτικό έλεγχο των αρχών της Τσεχίας

Ανακλήσεις και πρόστιμα για εισαγόμενο ελαιόλαδα , που δεν ταίριαζαν με τον χαρακτηρισμό «εξαιρετικά παρθένο» και ήταν ελαιόλαδα κατώτερης κατηγορίας.

Εντομοφαγία: Και οι Έλληνες επιστήμονες τάσσονται υπέρ – Τα πλεονεκτήματα και οι προκλήσεις της κατανάλωσης βρώσιμων εντόμων

Πολλά τα πλεονεκτήματα των βρώσιμων εντόμων αλλά απέχουμε πολύ από την αποδοχή τους από τους Ευρωπαίους.

Ελληνικό κρέας και αντιβιοτικά: Η αντιμικροβιακή αντοχή απειλεί την ασφάλεια τροφίμων και τη δημόσια υγεία

Η αντιμικροβιακή αντοχή απειλεί την παγκόσμια υγεία, την οικονομική σταθερότητα, τη ζωική παραγωγή και την επισιτιστική ασφάλεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα