Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
16.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η τραγική κατάσταση των Ελληνικών ΑΕΙ

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΗ τραγική κατάσταση των Ελληνικών ΑΕΙ
spot_img

Επιστημονική φαντασία για την Ελλάδα ότι ισχύει σε άλλες χώρες.

Διάβασα ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο στην έγκριτη “Κ”(https://www.kathimerini.gr/society/562880005/aei-exi-chronia-sta-tetraeti-programmata-spoydon/)

Το άρθρο μιλάει και για την “αθέατη” πλευρά του …φεγγαριού που λέγεται ΑΕΙ στην Ελλάδα. Έχοντας υπηρετήσει το ΕΚΠΑ για 12 και κάτι χρόνια, θα ήθελα εδώ να προσθέσω πως τα Δημόσια Πανεπιστήμια στην Ελλάδα παρέχουν γνώσεις υψηλού επιπέδου, τουλάχιστον σε προπτυχιακό επίπεδο.

Αυτό αποδεικνύεται πολύ εύκολα. Αν δούμε τα βιογραφικά Ελλήνων επιστημόνων που διαπρέπουν στον κόσμο, η συντριπτική τους πλειοψηφία (αν όχι όλοι) έχουν σπουδάσει για το πτυχίο τους. Εκεί όμως που πάσχουμε ως χώρα είναι η χρηματοδότηση της έρευνας.

Εδώ, στην Ιρλανδία, για παράδειγμα έχουμε τον οργανισμό Enterprise Ireland (ΕΙ) (https://www.enterprise-ireland.com/en/) που χρηματοδοτεί εφαρμοσμένη έρευνα. Έχει ένα πρόγραμμα (Innovation Partnership) όπου σε συνεργασία με μια βιομηχανία, το ΕΙ χρηματοδοτεί το 75% σε μετρητά, η εταιρεία πρέπει να δώσει 20% σε μετρητά και 5% σε είδος. Επιστημονική φαντασία για την Ελλάδα.

*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, στο Τμήμα των  Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ (UL) στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: funfood16@gmail.com

Twitter: @yanzabet

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Απογοητευτικά τα αποτελέσματα της παγκόσμιας έρευνας του Campden BRI για την εκπαίδευση ασφάλειας τροφίμων στη Βιομηχανία

Αυτή είναι η 8η παγκόσμια έρευνα κατάρτισης για την ασφάλεια τροφίμων που διοργανώθηκε με την Intertek Alchemy σε συνεργασία με τις BRCGS, BSI, Intertek, SGS, SQF, TSI.

Lidl: Καταγγελία στο Cibum για σκουλήκι σε σοκολάτα από κατάστημα της Αττικής

Σκουλήκι μέσα σε σοκολάτα που πωλείται στην αλυσίδα σουπερμάρκετ Lidl στην Ελλάδα βρήκε καταναλωτής.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα