Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
19.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Κρασί χωρίς αλκοόλ: Έρευνα για τις αντιθρομβωτικές του ιδιότητες

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΚρασί χωρίς αλκοόλ: Έρευνα για τις αντιθρομβωτικές του ιδιότητες
spot_img

Ευκαιρία marketing για εταιρείες παραγωγής οίνου και ζύθου χωρίς αλκοόλ

Του Γιάννη Ζαμπετάκη*

Κάνοντας ανασκόπηση, σε δύο ενδιαφερόντα άρθρα σχετικά με τις καρδιοπροστατευτικές ιδιότητες του κρασιού με ή χωρίς αιθανόλη, είναι ενδιαφέρον ότι το κρασί κάνει καλό όχι επειδή περιέχει αιθανόλη (αλκοόλ) αλλά επειδή περιέχει πλήθος μικροσυστατικών (δηλαδή συστατικών σε μικρές συγκεντρώσεις) που αναστέλλουν την φλεγμονή.

Στο εργαστήριο μας στο Πανεπιστήμιο του Λίμερικ, έχουμε αρχίσει να μελετάμε μια σειρά από οίνους και ζύθους με ή χωρίς αιθανόλη σε σχέση με τις αντιθρομβωτικές τους ιδιότητες.

Αυτή μας η έρευνα θα δώσει ισχυρά δεδομένα για τις εταιρείες παραγωγής οίνου και ζύθου χωρίς αλκοόλ. Αν θέλετε να μελετήσουμε και τους δικούς σας οίνους και ζύθους χωρίς αλκοόλ, μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email Ioannis.zabetakis@ul.ie

ioannis zabetakis
*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, Πρόεδρος του τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

“ΟΧΙ” της EFSA σε ισχυρισμό υγείας για το συμπλήρωμα κρεατίνης

Απορρίφθηκε από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων ο ισχυρισμός υγείας «Η καθημερινή λήψη συμπληρωμάτων κρεατίνης μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας».

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο