Ευκαιρία marketing για εταιρείες παραγωγής οίνου και ζύθου χωρίς αλκοόλ
Του Γιάννη Ζαμπετάκη*
Κάνοντας ανασκόπηση, σε δύο ενδιαφερόντα άρθρα σχετικά με τις καρδιοπροστατευτικές ιδιότητες του κρασιού με ή χωρίς αιθανόλη, είναι ενδιαφέρον ότι το κρασί κάνει καλό όχι επειδή περιέχει αιθανόλη (αλκοόλ) αλλά επειδή περιέχει πλήθος μικροσυστατικών (δηλαδή συστατικών σε μικρές συγκεντρώσεις) που αναστέλλουν την φλεγμονή.
Στο εργαστήριο μας στο Πανεπιστήμιο του Λίμερικ, έχουμε αρχίσει να μελετάμε μια σειρά από οίνους και ζύθους με ή χωρίς αιθανόλη σε σχέση με τις αντιθρομβωτικές τους ιδιότητες.
Αυτή μας η έρευνα θα δώσει ισχυρά δεδομένα για τις εταιρείες παραγωγής οίνου και ζύθου χωρίς αλκοόλ. Αν θέλετε να μελετήσουμε και τους δικούς σας οίνους και ζύθους χωρίς αλκοόλ, μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email Ioannis.zabetakis@ul.ie