Σάββατο, 10 Μαΐου, 2025
24.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Κρασί χωρίς αλκοόλ: Έρευνα για τις αντιθρομβωτικές του ιδιότητες

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΚρασί χωρίς αλκοόλ: Έρευνα για τις αντιθρομβωτικές του ιδιότητες
spot_img

Ευκαιρία marketing για εταιρείες παραγωγής οίνου και ζύθου χωρίς αλκοόλ

Του Γιάννη Ζαμπετάκη*

- Advertisement -

Κάνοντας ανασκόπηση, σε δύο ενδιαφερόντα άρθρα σχετικά με τις καρδιοπροστατευτικές ιδιότητες του κρασιού με ή χωρίς αιθανόλη, είναι ενδιαφέρον ότι το κρασί κάνει καλό όχι επειδή περιέχει αιθανόλη (αλκοόλ) αλλά επειδή περιέχει πλήθος μικροσυστατικών (δηλαδή συστατικών σε μικρές συγκεντρώσεις) που αναστέλλουν την φλεγμονή.

Στο εργαστήριο μας στο Πανεπιστήμιο του Λίμερικ, έχουμε αρχίσει να μελετάμε μια σειρά από οίνους και ζύθους με ή χωρίς αιθανόλη σε σχέση με τις αντιθρομβωτικές τους ιδιότητες.

Αυτή μας η έρευνα θα δώσει ισχυρά δεδομένα για τις εταιρείες παραγωγής οίνου και ζύθου χωρίς αλκοόλ. Αν θέλετε να μελετήσουμε και τους δικούς σας οίνους και ζύθους χωρίς αλκοόλ, μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email Ioannis.zabetakis@ul.ie

ioannis zabetakis
*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, Πρόεδρος του τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.
spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ορυκτέλαια στα τρόφιμα: Οι πιέσεις της βιομηχανίας καθυστερούν την προστασία των καταναλωτών – Αποκαλυπτικά έγγραφα της ΕΕ

Στο φως διαφωνίες, επιρροές και γραφειοκρατικές περιπλοκές γύρω από τον νέο κανονισμό για τους επικίνδυνους ρυπαντές τροφίμων

Η απάτη και ο κίνδυνος των “βιολογικών” οικιακών σκευών – Ανησυχία για την ασφάλεια της μελαμίνης

Η μελαμίνη εξακολουθεί να υπάρχει ευρέως σε είδη που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα (FCA) και δηλώνονται ως κατασκευασμένα από μπαμπού

Γιατί η Manchester United ψάχνει υπεύθυνο ασφάλειας τροφίμων; Το σωστό παράδειγμα ενός τεράστιου συλλόγου

Η σημασία της διατροφικής ασφάλειας στον επαγγελματικό αθλητισμό και ένα πρόσφατο περιστατικό που το επιβεβαιώνει
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα