Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
20.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Μπύρα: Το “στην υγειά μας” είναι τελικά κυριολεκτικό!

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΜπύρα: Το "στην υγειά μας" είναι τελικά κυριολεκτικό!
spot_img

Η διατροφική αξία των ζυμώμενων τροφίμων

Του Γιάννη Ζαμπετάκη*

Για τους τακτικούς αναγνώστες αυτής της στήλης, θα έχετε δει αρκετά κείμενά μας για την διατροφική αξία των ζυμώμενων τροφίμων (π.χ. γιαούρτι, τυρί, κρασί και μπύρα).

Κατά την διαδικασία της ζύμωσης, παράγονται πλήθος μορίων με ισχυρές αντιφλεγμονώδεις βιοδραστικότητες.

Σχετικά με τα ποτά, είναι χρήσιμο να υπενθυμίσουμε ότι τα ζυμούμενα ποτά (κρασί και μπύρα) έχουν σημαντική διατροφική αξία. Σε αντίθεση, τα ποτά που παράγονται με απόσταξη δεν έχουν διατροφική αξία, απλά έχουν υψηλά επίπεδα αλκοόλης.

Σε αυτό το λινκ Μπορεί η μπίρα να κάνει καλό; – OW.GR μπορείτε να βρείτε ένα εξαιρετικό άρθρο για τα ωφέλη της μπύρας.

Θυμηθείτε όμως ότι η κατανάλωση με μέτρο είναι το κλειδί για να επωφελούμαστε όταν καταναλώνουμε μπύρα.

Έως 2 ποτήρια την μπύρα την ημέρα.

Και όπως λέω και στους φοιτητές μου εδώ, δεν γίνεται να μην πίνουμε καθόλου αλκοόλ τις εργάσιμες μέρες και να καταναλώνουμε 14 ποτήρια σε μια μέρα. Τέλος, είναι χρήσιμο να θυμόμαστε ότι ένα υγιές ανθρώπινο συκώτι μπορεί να μεταβολίσει μέχρι μια μονάδα αλκοόλ σε μια ώρα – οπότε καλό είναι η κατανάλωση των ποτών να γίνεται με σχετικά αργό ρυθμό.

ioannis zabetakis
*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, Πρόεδρος του τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ηλεκτρονικό τσιγάρο: Κίνδυνος έκθεσης των εφήβων σε τοξικό μόλυβδο και ουράνιο σύμφωνα με μελέτη

Τα ευρήματα υπογραμμίζουν την ανάγκη εφαρμογής κανονισμών και προσπαθειών πρόληψης με πρωταρχικό στόχο τους εφήβους.

Ποια τρόφιμα έχουν τα περισσότερα βαρέα μέταλλα και ποια χώρα μας “στέλνει” τα πιο πολλά

Συγκριτική μελέτη μεταξύ των έξι κορυφαίων βαρέων μετάλλων που εμπλέκονται στις κοινοποιήσεις RASFF της ΕΕ από το 2000 έως τος 2022.

Κατάσχεση “μαμούθ” γαλακτοκομικών στην Ιταλία – Νοθεία με καυστική σόδα και υπεροξείδιο του υδρογόνου

Κατασχέθηκαν 200 τόνοι γάλακτος και γαλακτοκομικών - Χρησιμοποιούσαν καυστική σόδα και υπεροξείδιο του υδρογόνου για τη διόρθωση της οξύτητας του χαλασμένου γάλακτος.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα