Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου, 2024
16.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Οι επιστήμονες με την ταμπέλα “μαύρο πρόβατο”

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΟι επιστήμονες με την ταμπέλα "μαύρο πρόβατο"
spot_img

Όταν οι κυβερνώντες θέλουν κάτι να κρύψουν.

Εκεί στην “πολιτισμένη” Δύση, δεν είναι παράδεισος. Και εκεί, οι κυβερνώντες μερικές φορές θέλουν να κρύψουν κάτι…

Και εκεί, όταν θέλουν να κρύψουν αυτό το “κάτι”, βάζουν φρένο στην Ακαδημαϊκή έρευνα.

Θυμάστε το παράδειγμα του Ασώπου με τα “υγιεινά” τρόφιμα-βολβούς που παράγονται στην περιοχή; “Υγιεινά” σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ και την …τότε κυβέρνηση.

Πριν από χρόνια δημοσιεύσαμε με τον διδάκτορα Σωτήρη Στασινό μια εργασία για το πώς τα βαρέα μέταλλα περνούν από το ρυπασμένο νερό άρδευσης στα τρόφιμα-βολβούς.

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/23433838

Σήμερα, κάπου 16 χρόνια από τότε που ξεκινήσαμε να μελετούμε το πρόβλημα του Ασωπού, όχι μόνο δεν έχει βρεθεί λύση αλλά “μας λένε” ότι όλα καλά και Άγια. Και ας τρώμε λίγο παραπάνω νικέλιο και χρώμιο…

Αυτές οι σκέψεις μού ήρθαν στο μυαλό όταν διάβασα την παρακάτω είδηση στον Guardian:

https://www.theguardian.com/world/article/2024/jun/21/second-canadian-scientist-alleges-brain-illness-investigation-was-shut-down

Και στον Καναδά, λοιπόν, όταν δεν θέλουν οι κυβερνώντες να βρουν το αίτιο μιας ασθένειας του νευρικού συστήματος, τότε σταματούν την έρευνα.

Και βάζουν την ταμπέλα του “μαύρου πρόβατου” στους επιστήμονες που θέλουν να ερευνήσουν το πρόβλημα.

Όπως έγινα τότε το “μαύρο πρόβατο” του Ασωπού…

Τόσο απλά…

*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, στο Τμήμα των  Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ (UL) στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: funfood16@gmail.com

Twitter: @yanzabet

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η νέα αξιολόγηση της EFSA για την ασφάλεια της ζαχαρίνης

Πολλές μελέτες απαντούν αν η σακχαρίνη είναι ασφαλής για ανθρώπινη κατανάλωση.

«Βράσε το, για 5 λεπτά» – Οι νέες οδηγίες των αρχών για τις έτοιμες σούπες, μετά τον θάνατο γυναίκας από αλλαντίαση

Νέα αξιολόγηση και σύσταση του Υπουργείου Υγείας της Ιταλίας μετά τον θάνατο γυναίκας που έφαγε RTE σούπα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο