Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
19.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά και marketing

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΟργανοληπτικά χαρακτηριστικά και marketing
spot_img

H εξαιρετική ιδέα της Ελληνικής startup εταιρείας Digital Bites.

Πριν από λίγες μέρες διαβάσαμε στο cibum.gr για μια πολύ ενδιαφέρουσα επιχειρηματική καινοτομία: την Digital Bites.

Σε αντίθεση με το τι προδίδει το όνομα σε ελεύθερη μετάφραση (“ψηφιακές μπουκιές”), η εταιρεία δίνει μια “γεύση” στις εταιρείες για το τι σκέφτονται οι καταναλωτές για τα προϊόντα τους. Η Digital Bites, ως ελληνική, νεοσύστατη startup, βοηθά τις εταιρίες του χώρου των τροφίμων να τεστάρουν με μεγάλη ακρίβεια την πιθανότητα επιτυχίας του λανσαρίσματος ενός νέου προϊόντος ή των αλλαγών σε υφιστάμενα προϊόντα.

Αυτό γίνεται με την χρήση της τεχνολογίας της εικονικής πραγματικότητας (Virtual Reality, VR) για να εισάγουν τρισδιάστατα μοντέλα των υπό έρευνα προϊόντων σε εικονικά περιβάλλοντα που προσομοιάζουν με ιδιαίτερη ακρίβεια την πραγματικότητα, στα οποία η εταιρεία μετρά την αντίδραση των καταναλωτών στόχων σε αυτά.

Πρόκειται για μια εξαιρετική πρωτοβουλία. Το πώς αντιδρούν οι εν δυνάμει καταναλωτές όταν τρώνε κάποιο τρόφιμο, μετρώντας την αντίδρασή τους, μπορεί να μας δώσει πολλές χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά των τροφίμων και αυτές οι πληροφορίες είναι πολύτιμο feedback για τις R+D ομάδες των εταιρειών παραγωγής τροφίμων.

ioannis zabetakis
*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, Πρόεδρος του τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: ioannis.zabetakis@ul.ie

Twitter: @yanzabet

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Αξίζει να ακολουθήσει κάποιος το επάγγελμα του διαιτολόγου; Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του να είσαι διαιτολόγος.

“ΟΧΙ” της EFSA σε ισχυρισμό υγείας για το συμπλήρωμα κρεατίνης

Απορρίφθηκε από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων ο ισχυρισμός υγείας «Η καθημερινή λήψη συμπληρωμάτων κρεατίνης μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας».

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο