Μετάβαση στο περιεχόμενο
Τρίτη, 18 Μαρτίου, 2025
17 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ποιοι σπρώχνουν τα καρότσια στο σουπερμάρκετ…

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΠοιοι σπρώχνουν τα καρότσια στο σουπερμάρκετ...
spot_img

AcademyforChildren

Το σημερινό μου άρθρο αφορά στο πρόγραμμα που έχει αναπτύξει το Πανεπιστήμιο του Λίμερικ (University of Limerick ή UL) σε συνεργασία με δημοτικά σχολεία της περιοχής.

- Advertisement -

Το UL στέλνει σε τακτά χρονικά διαστήματα στα σχολεία (σε τάξεις που αντιστοιχούν στην 5η και 6 η δημοτικού), επιστήμονες να μιλήσουν στα παιδιά σχετικά με θέματα επιστήμης και τεχνολογίας.

Τα τελευταία δύο χρόνια, συμμετέχω κι εγώ στο πρόγραμμα αυτό και πηγαίνω στα παιδιά και τους μιλώ για την μεσογειακή διατροφή, τις μπλε ζώνες αλλά και με ποια απλά βήματα μπορούν εύκολα και χωρίς μεγάλο κόστος να βελτιώσουν την διατροφή τους.

Οι διατροφικές συνήθειες των παιδιών είναι άμεσα συνεδεδεμένες με το εισόδημα και την κοινωνική τάξη των παιδιών. Κατά κανόνα, σε περιοχές με χαμηλό εισόδημα, τα παιδιά τρώνε πιο πολλά επεξεργασμένα τρόφιμα και δεν δείχνουν ενδιαφέρον να ψωνίσουν τρόφιμα ή να μαγειρέψουν.

Τους ενθαρρύνω να πάνε με τους γονείς τους στο σούπερ μάρκετ την επόμενη φορά και να προσπαθήσουν να βρουν δυο καροτσάκια, το ένα γεμάτο με φρούτα, λαχανικά και νωπά κρέατα και ψάρια και το άλλο με αναψυκτικά, κατεψυγμένα έτοιμα γεύματα και πίτσες. Και μετά να παρατηρήσουν τους δύο ανθρώπους που σπρώχνουν αυτά τα καρότσια…

Μια ιδέα ρίχνω για τα παιδιά σας…

ioannis zabetakis
*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, Πρόεδρος του τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: ioannis.zabetakis@ul.ie

Twitter: @yanzabet

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πατατάκια – Σοκολάτες: Μετανάστευση βενζολίου, νιτρωδών και αμιδίων, από τη συσκευασία – Ευρήματα εργαστηριακής ανάλυσης

Μετανάστευση χημικών ενώσεων από συσκευασίες τροφίμων: Εκτίμηση των κινδύνων για την ασφάλεια τροφίμων και των επιπτώσεων στην υγεία

456 κρούσματα σαλμονέλας σε μικρά παιδιά από τα Kinder της Ferrero – Η εταιρεία γνώριζε μήνες πριν αλλά δεν ενημέρωσε τις Αρχές

Νέα έρευνα για το ξέσπασμα σαλμονέλωσης σε πολλές χώρες δείχνει ότι η Ferrero γνώριζε για τη μόλυνση στο εργοστάσιο πολύ πριν τις τροφικές δηλητηριάσεις των παιδιών αλλά δεν ενημέρωσε τις Αρχές

Καλλυντικά και είδη προσωπικής φροντίδας: Ο κίνδυνος από τη χρήση τους και η εξωσωματική γονιμοποίηση – Της Ελένης Τσαγκά

Γιατί τον τελευταίο καιρό ανακαλούνται τόσα πολλά προϊόντα περιποίησης και ομορφιάς;
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα