Τρίτη, 5 Νοεμβρίου, 2024
14.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τα Ελληνικά βότανα και το εξαγωγικό τους δυναμικό

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΤα Ελληνικά βότανα και το εξαγωγικό τους δυναμικό
spot_img

“…Όπου τηράξεις στο νησί θα απαντήσεις την αληφασκιά…”

Αντιγράφω από το facebook:

«Όπου τηράξεις στο νησί θα απαντήσεις (συναντήσεις) την αληφασκιά (φασκομηλιά)… Η μοσκοβολιά τση θα σε κάμει να γυρίσεις σε δαύτηνε.

Η μάνα μου έβραζε μπουρικές(μπρίκια) και έπινε ότι τση κάμει Καλό στη πίεση και στο ζάχαρο, αμά και ότα ενήστεφτε για κοινωνιά, το πρωΐ την έπινε με ελούλες και ψωμάκι .

Όπως και να γένει το αλήφασκο οι γονέοι μας και οι νόνοι μας που το έβρισκαν ολούθε έδεκει στη πόρτα τσου, το έπιναν και για να τσου κατακάτσει όπως έλεγαν το στομάχι και σα φάρμακο για εκειά που μου επαρλάριζε η Σιόρα Μάρε μου .

Καλό γλυκό σας απόγιομα με την μοσκοβολιά τση Αληφασκιάς από το νησί μας».

Η αληφασκιά λοιπόν…

Η θαυματουρφή αληφασκιά…

Και όμως αυτό το πολύτιμο βότανο δεν τυποποιείται, δεν εξάγεται…

Αν δίναμε κίνητρα σε νέα παιδιά να φτιάξουν εταιρείες τυποποίησης βοτάνων, ελαιόλαδου, εδώδιμων ελιών κλπ, μήπως θα μπορούσαμε να εξάγουμε αυτά τα τρόφιμα στις αγορές του κόσμου σε ανταγωνιστικές τιμές και έτσι να μειώσουμε την ανεργία αλλά και να προωθήσουμε την νεανική επιχειρηματικότητα;

Με ένα σμπάρο… πολλά τρυγόνια!!!

https://cibum.gr/picks/news-line/to-thymari-antidoto-sti-diatrofi-fast-food/?fbclid=IwAR01a9dN8bWRcQuA_5Bj-CgGsEQ4QWc1VggoFQ0uTl9YiJmnTYN_gwG6C9Y

*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, στο Τμήμα των  Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ (UL) στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: funfood16@gmail.com

Twitter: @yanzabet

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

7 νεκροί από την μαγιά στο ψωμί – Συνεχιζόμενη μόλυνση της γραμμής παραγωγής

Έκρηξη λιστερίωσης που σχετίζεται με προϊόντα μαγιάς Baker's, στην Ελβετία.

Ενθουσιασμός και χαρά στην τελετή απονομής των βραβείων FEA 2024

Με μεγάλη επιτυχία και πλήθους κόσμου, ολοκληρώθηκε η τελετή βράβευσης των βραβείων Food Experts’ Awards 2024 στο πλαίσιο της έκθεσης τροφίμων Food&Drink της ΔΕΘ HELEXPO.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο