Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου, 2025
9.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τα Ελληνικά βότανα και το εξαγωγικό τους δυναμικό

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΤα Ελληνικά βότανα και το εξαγωγικό τους δυναμικό
spot_img

“…Όπου τηράξεις στο νησί θα απαντήσεις την αληφασκιά…”

Αντιγράφω από το facebook:

«Όπου τηράξεις στο νησί θα απαντήσεις (συναντήσεις) την αληφασκιά (φασκομηλιά)… Η μοσκοβολιά τση θα σε κάμει να γυρίσεις σε δαύτηνε.

Η μάνα μου έβραζε μπουρικές(μπρίκια) και έπινε ότι τση κάμει Καλό στη πίεση και στο ζάχαρο, αμά και ότα ενήστεφτε για κοινωνιά, το πρωΐ την έπινε με ελούλες και ψωμάκι .

Όπως και να γένει το αλήφασκο οι γονέοι μας και οι νόνοι μας που το έβρισκαν ολούθε έδεκει στη πόρτα τσου, το έπιναν και για να τσου κατακάτσει όπως έλεγαν το στομάχι και σα φάρμακο για εκειά που μου επαρλάριζε η Σιόρα Μάρε μου .

Καλό γλυκό σας απόγιομα με την μοσκοβολιά τση Αληφασκιάς από το νησί μας».

Η αληφασκιά λοιπόν…

Η θαυματουρφή αληφασκιά…

Και όμως αυτό το πολύτιμο βότανο δεν τυποποιείται, δεν εξάγεται…

Αν δίναμε κίνητρα σε νέα παιδιά να φτιάξουν εταιρείες τυποποίησης βοτάνων, ελαιόλαδου, εδώδιμων ελιών κλπ, μήπως θα μπορούσαμε να εξάγουμε αυτά τα τρόφιμα στις αγορές του κόσμου σε ανταγωνιστικές τιμές και έτσι να μειώσουμε την ανεργία αλλά και να προωθήσουμε την νεανική επιχειρηματικότητα;

Με ένα σμπάρο… πολλά τρυγόνια!!!

https://cibum.gr/picks/news-line/to-thymari-antidoto-sti-diatrofi-fast-food/?fbclid=IwAR01a9dN8bWRcQuA_5Bj-CgGsEQ4QWc1VggoFQ0uTl9YiJmnTYN_gwG6C9Y

*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, στο Τμήμα των  Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ (UL) στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: funfood16@gmail.com

Twitter: @yanzabet

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Εκατοντάδες οι δηλητηριάσεις από νωπό γάλα και τυριά – Τι ισχύει στην Ελλάδα για τα τυριά από νωπό γάλα – Του Γ. Μορφονιού*

Ο Επιστήμονας Τροφίμων Γιώργος Μορφονιός ξεκαθαρίζει το τοπίο για τους κανονισμούς και τις προϋποθέσεις που ισχύουν στην Ελλάδα, για την παραγωγή τυριών από γάλα που δεν έχει υποβληθεί σε διαδικασία παστερίωσης.

Χρήση χημικών: Καμπανάκι κινδύνου από Ομάδα επιστημόνων – Προκαλούν σοβαρές ασθένειες στα παιδιά

Ελάχιστοι νομικοί ή πολιτικοί περιορισμοί ισχύουν για τα παγκόσμια χημικά αποθέματα περίπου 350.000 προϊόντων.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο