Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025
20 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Tα πετρελαϊκά συμφέροντα και το κλίμα

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμTα πετρελαϊκά συμφέροντα και το κλίμα
spot_img

Όλοι έχουμε δικαίωμα στην ουτοπία…

Την περασμένη Πέμπτη ξεκίνησε στο Αμπού Ντάμπι το συνέδριο 28 χωρών για το κλίμα.

- Advertisement -

Η επιλογή της τοποθεσίας προκαλεί γέλια και σκεπτικισμό…

Σοβαρά τώρα; Στο Αμπού Ντάμπι;

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε μια εξαιρετική ανάλυση του συντάκτη για την επιστήμη και το περιβάλλον στην εφημερίδα The Irish Times.

Προσωπικά είμαι απαισιόδοξος μιας και τα συμφέροντα αποκλείεται να αφήσουν να γίνει κάτι θετικό σχετικά με την υπερθέρμανση του πλανήτη.

Αλλά για να λέμε και τα πράγματα με το όνομά τους, αν δείτε τι αυτοκίνητα κυκλοφορούν στις ΗΠΑ (μεγάλου κυβισμού που καταναλώνουν «τόνους» βενζίνης και πετρελαίου) σε αντίθεση με την Ευρώπη, τότε ίσως θα πρέπει να αναγκάσουμε τους Αμερικάνους να αλλάξουν τα αυτοκίνητά τους σε οχήματα πιο φιλικά προς το περιβάλλον. Ουτοπικό! Το ξέρω…

*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, στο Τμήμα των  Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ (UL) στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: funfood16@gmail.com

Twitter: @yanzabet

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Οδοντόκρεμες μολυσμένες με μόλυβδο και άλλα επικίνδυνα βαρέα μέταλλα – Δοκιμή σε 51 γνωστές μάρκες

Μια νέα έρευνα που διεξήχθη στις Ηνωμένες Πολιτείες αποκάλυψε ότι πολλές εμπορικές οδοντόκρεμες είναι μολυσμένες με μόλυβδο και άλλα επικίνδυνα βαρέα μέταλλα.

Aκτινοβολημένα τρόφιμα: Είναι ασφαλή ή πρέπει να τα αποφεύγουμε; – Πώς τα ξεχωρίζουμε

Η ακτινοβόληση τροφίμων είναι μια μέθοδος επεξεργασίας τροφίμων με ιονίζουσα ακτινοβολία που αποσκοπεί στην εξόντωση παθογόνων βακτηρίων

Ευρωπαϊκό μπλόκο σε ελληνικά μύδια λόγω μόλυνσης με κολοβακτηρίδια – Ειδοποίηση RASFF

Η γνωστοποίηση στην Ευρώπη έγινε από την Ιταλία μέσω RASFF, στις 18/04/2024, ύστερα από ελέγχους που έγιναν από κτηνιάτρους στην Puglia
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα