Τα παράδοξα αποτελέσματα και οι ασάφειες επιστημονικών μελετών.
Έπεσε το μάτι μου σε ένα τίτλο στο cibum πριν από λίγες μέρες…
«Μελέτη: Το γιαούρτι αμυγδάλου πιο θρεπτικό από το συμβατικό!»
Θα μας τρελάνουν οι επιστήμονες!
Κι όμως υπάρχει κάτι λάθος εδώ.
Αν διαβάσετε προσεκτικά τη σχετική μελέτη, το γιαούρτι αμυγδάλου δεν είναι πιο θρεπτικό…η μελέτη έχει βασιστεί σε κάτι ξεπερασμένους δείκτες, στην προκειμένη περίπτωση το Nutrients Rich Factor (NRF) δείκτη που όμως ΔΕΝ λαμβάνει υπόψη τις θετικές βιολογικές και βιοχημικές δράσεις που έχει το αληθινό (συμβατικό) γιαούρτι.
Συνεπώς, ας είμαστε λίγο πιο κριτικοί όταν διαβάζουμε τέτοιες μελέτες…
Email: ioannis.zabetakis@ul.ie
Twitter: @yanzabet