Δευτέρα, Ιανουάριος 13, 2025
8.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Θα μας τρελάνουν οι… επιστήμονες!

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΘα μας τρελάνουν οι... επιστήμονες!
spot_img

Τα παράδοξα αποτελέσματα και οι ασάφειες επιστημονικών μελετών.

Έπεσε το μάτι μου σε ένα τίτλο στο cibum πριν από λίγες μέρες…

«Μελέτη: Το γιαούρτι αμυγδάλου πιο θρεπτικό από το συμβατικό!»

Θα μας τρελάνουν οι επιστήμονες!

Κι όμως υπάρχει κάτι λάθος εδώ.

Αν διαβάσετε προσεκτικά τη σχετική μελέτη, το γιαούρτι αμυγδάλου δεν είναι πιο θρεπτικό…η μελέτη έχει βασιστεί σε κάτι ξεπερασμένους δείκτες, στην προκειμένη περίπτωση το Nutrients Rich Factor (NRF) δείκτη που όμως ΔΕΝ λαμβάνει υπόψη τις θετικές βιολογικές και βιοχημικές δράσεις που έχει το αληθινό (συμβατικό) γιαούρτι.

Συνεπώς, ας είμαστε λίγο πιο κριτικοί όταν διαβάζουμε τέτοιες μελέτες…

ioannis zabetakis
*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, Πρόεδρος του τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: ioannis.zabetakis@ul.ie

Twitter: @yanzabet

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Το είδος τσιπούρας που προκαλεί παραισθήσεις παρόμοιες με LSD

Η κατανάλωση αυτού του ψαριού μπορεί να σας κάνει να "ταξιδεύετε" για μέρες...

Η δυσάρεστη “έκπληξη” που κρύβουν τα συκωτάκια – Ανατροπή στα έως τώρα δεδομένα φέρνει νέα έρευνα

Σχεδόν τα μισά από τα συκωτάκια από μοσχάρι, χοιρινό, κοτόπουλο και αρνί που αναλύθηκαν ήταν μολυσμένα με Campylobacter - Ποιο είδος είναι το πιο μολυσμένο.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο