Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τις πταίει;

spot_img

Και τι πταίει η γλαυξ, η θρηνούσα επί ερειπίων; Πταίουν οι πλάσαντες τα ερείπια. Και τα ερείπια τα έπλασαν οι ανίκανοι κυβερνήται της Ελλάδος.” – Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης.

Για τον κάμπο

- Advertisement -

Μα γιατί είμαστε έκπληκτοι με ότι συνέβη στον Θεσσαλικό κάμπο και τον κίνδυνο επιμόλυνσης της διατροφικής αλυσίδας ;

Πριν από 3 χρόνια, είχαμε ένα αντίστοιχο φαινόμενο στα Ληλάντια, στην Εύβοια, κοντά στην Χαλκίδα.

https://www.newsbomb.gr/ellada/story/1107702/nekroi-eyvoia-kakokairia-poioi-ekapsan-tin-eyvoia-etsi-egine-i-foniki-plimmyra

Τότε ήταν η κακοκαιρία Θάλεια, τώρα ο Daniel.

Τα ονόματα αλλάζουν το κακό μας το ριζικό παραμένει.

Μιας από τις 7 θανάσιμες αμαρτίες είναι η απληστία.

Και μιας χθες γράψαμε για την Αγάπη, από έλλειψη αγάπης προς την Φύση και από απληστία, μπαζώσαμε τις κοίτες των ποταμών.

Στον Πηνειό, διάβασα ότι αρχικά η κοίτη του ήταν 400 μέτρα και τώρα μόλις 70…

Πώς να βρει διέξοδο προς την θάλασσα τόσο μεγάλη ποσότητα νερού;

Ας μην κρυβόμαστε λοιπόν πίσω από το δάχτυλό μας και την (υποτιθέμενη) κλιματική αλλαγή.

ΕΜΕΙΣ ΦΤΑΙΜΕ.

Τελεία και παύλα!

*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, στο Τμήμα των  Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ (UL) στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.
 .

Email: ioannis.zabetakis@ul.ie

Twitter: @yanzabet

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ξυράφια μέσα σε βούτυρο – Όταν η “κακία” μολύνει τις συσκευασίες τροφίμων

Ξυράφια, βελόνες και βατράχια: Οι πιο σοκαριστικές υποθέσεις δολιοφθοράς τροφίμων

Ελαιόλαδο: “Πόρτα” από την EFSA σε ισχυρισμό υγείας για μείωση της χοληστερόλης

Η Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων αξιολόγησε εάν ισχύει ο ισχυρισμός υγείας, ότι οι πολυφαινόλες ελαιολάδου συμβάλουν στη διατήρηση των φυσιολογικών συγκεντρώσεων HDL-χοληστερόλης

Η αλήθεια για τα κατεψυγμένα: Τι κρατά τους καταναλωτές μακριά τους;

Γιατί οι καταναλωτές διστάζουν με τα κατεψυγμένα τρόφιμα – Τι δείχνουν τα στοιχεία
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα