Μετάβαση στο περιεχόμενο
Κυριακή, 16 Μαρτίου, 2025
19.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

To jamón Ibérico και η… Ελλάδα – Δεν θέλει κόπο θέλει τρόπο!

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμTo jamón Ibérico και η... Ελλάδα - Δεν θέλει κόπο θέλει τρόπο!
spot_img

Του Γιάννη Ζαμπετάκη*

Η είδηση: το ιβηρικό ζαμπόν, ή jamón Ibérico, είναι το πιο ακριβό αλλαντικό στον κόσμο: ένα μόνο κομμάτι του να μπορεί να κοστίσει έως και 4.500 δολάρια (περίπου 4.100 ευρώ). Ο λόγος που κοστίζει τόσο, είναι το γεγονός ότι φτιάχνεται από το πίσω πόδι του μαύρου ιβηρικού χοίρου, μιας σπάνιας φυλής που μπορεί να βρεθεί στις νότιες και δυτικές περιοχές της Ιβηρικής Χερσονήσου σε Ισπανία και Πορτογαλία.

- Advertisement -

Οκ, όλα αυτά.

Ας σκεφτούμε τώρα την Ελλάδα. Έχουμε σπάνιες φυλές προβάτων και κατσικιών;

Η απάντηση είναι ναι και όλες οι σχετικές πληροφορίες βρίσκονται στην εξαιρετική δουλειά του Καθηγητή στο Γ.Π.Α. Ιωσήφ Μπιζέλη την οποία μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ

Τι μπορούμε να κάνουμε λοιπόν;

Να δούμε ποιες ποικιλίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παραγωγή σπάνιων γαλακτοκομικών προϊόντων και να αναλύσουμε το εξαγωγικό δυναμικό αυτών των τροφίμων.

Απαιτείται γνώση, δουλειά και …φαντασία.

Δεν μας λείπει κανένα!

ioannis zabetakis
*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, Πρόεδρος του τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.
spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Καλλυντικά και είδη προσωπικής φροντίδας: Ο κίνδυνος από τη χρήση τους και η εξωσωματική γονιμοποίηση – Της Ελένης Τσαγκά

Γιατί τον τελευταίο καιρό ανακαλούνται τόσα πολλά προϊόντα περιποίησης και ομορφιάς;

Τούρτες στα ελληνικά ζαχαροπλαστεία: Γιατί έχουν την ίδια (άνοστη) γεύση

Απογοήτευση από τις τούρτες που μας "σερβίρουν" τα ελληνικά ζαχαροπλαστεία

Νωπό Γάλα: Άγνοια κινδύνου των καταναλωτών για μόλυνση από γρίπη των πτηνών

Πολλοί καταναλωτές δεν γνωρίζουν τον κίνδυνο μόλυνσης από γρίπη των πτηνών καταναλώνοντας νωπό γάλα
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα