Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
25.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Tο θέμα της οικονομίας και του κόστους παραγωγής τροφίμων

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμTο θέμα της οικονομίας και του κόστους παραγωγής τροφίμων
spot_img

Από έναν οικονομολόγο λίγο διαφορετικό.

Έχετε ακούσει για τον James Meadway; Ούτε κι εγώ, μην ανησυχείτε.

Διάβασα πριν από λίγες μέρες σχετικά με τον James και πώς διαμορφώνεται η προσέγγιση στα οικονομικά φορώντας όμως οικολογικά γυαλιά. https://www.theguardian.com/environment/2024/jan/10/we-cant-pretend-the-ecological-crisis-is-separate-the-economist-thinking-differently-about-climate-breakdown

Εξαιρετικά ενδιαφέροντα όσα λέει στο λινκ.

Αν θέλουμε να δούμε το θέμα της οικονομίας και του κόστους παραγωγής τροφίμων, τότε θα πρέπει αναγκαστικά να το δούμε υπό ένα παγκόσμιο πρίσμα.

Αυτό κάνουν με πολύ μικρά και αργά βήματα οι μεγάλες πολυεθνικές αλλά αυτός ο βηματισμός θα πρέπει να επιταχυνθεί άμεσα και κατά πολύ!

Όταν κατέβηκα υποψήφιος Βουλευτής Ευβοίας το 2009 με τους Οικολόγους Πράσινους έλεγα όταν με ρωτούσαν σχετικά το εξής: “η οικολογία είναι η πιο αριστερή πολιτική σήμερα”.

Το νερό, ο καθαρός αέρας, η παρθένα καλλιεργήσιμη γη δεν είναι αστείρευτα.

Κάτι που φυσικά ισχύει και σήμερα, όσο και αν προσπαθούμε να το αγνοούμε…

*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, στο Τμήμα των  Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ (UL) στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: funfood16@gmail.com

Twitter: @yanzabet

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ελλάδα: 4 στα 10 τυροκομεία στη Θεσσαλία και τα Γρεβενά δεν παστεριώνουν σωστά το γάλα! Τι αποκάλυψαν έλεγχοι του ΕΦΕΤ

\Σχεδόν τέσσερις στα δέκα εγκαταστάσεις μεταποίησης γάλακτος δεν παστεριώνουν σωστά το γάλα όπως διαπιστώθηκε μετά από ελέγχους του ΕΦΕΤ σε Γρεβενά και Θεσσαλία.

Τροφική δηλητηρίαση από παγωτό

Πως θα καταλάβετε ότι το παγωτό σας έχει χαλάσει.

Σάλος με το Μεταλλικό Νερό: Μόλις 4 από τα 18 δείγματα δεν είχαν ίχνη φυτοφαρμάκων!

Οι εταιρείες δηλώνουν άγνοια και ρίχνουν την ευθύνη στις κρατικές υπηρεσίες που ορίζουν περιορισμένους ελέγχους για πολύ συγκεκριμένα φυτοφάρμακα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα