Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου, 2024
20.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τσατσαρωνάκη: Ξενοδοχείο σε περιοχή Natura;

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΤσατσαρωνάκη: Ξενοδοχείο σε περιοχή Natura;
spot_img

Η οικογένεια “Τσατσαρωνάκη” και η ξενοδοχειακή επένδυση των 800 κλινών στην Φαλάσαρνα.

Η είδηση έρχεται από την λεβεντογέννα Κρήτη, την ιδιαίτερη πατρίδα μου.

Σύμφωνα με την «ΕΦΣΥΝ», μία τεραστίων διαστάσεων ξενοδοχειακή μονάδα σχεδιάζεται στην παραλία Φαλάσαρνα των Χανίων, έναν από τους σπουδαιότερους τόπους του δικτύου NATURA 2000 στην Κρήτη αλλά και μία από τις γνωστότερες και πιο προβεβλημένες τοποθεσίες του νομού Χανίων και όλης της Ελλάδας. Η επένδυση σχεδιάζεται από την οικογένεια Τσατσαρωνάκη (η οποία ως τώρα ειδικεύεται στην αρτοποιία, παξιμάδια κτλ) και βρίσκεται στο σύνολό της εντός προστατευόμενης περιοχής του δικτύου Natura, καλύπτοντας έκταση 120 στρεμμάτων.

Σύμφωνα με την «ΕΦΣΥΝ», στόχος των επενδυτών είναι η έκδοση Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου για το ξενοδοχείο πριν από τη θέσπιση των κανόνων προστασίας. Στις προσπάθειες αυτές βρίσκουν ενθάρρυνση από τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης που προβλέπουν επενδύσεις ακόμα και μέσα σε προστατευόμενες περιοχές. Ακόμα όμως και ο περιβαλλοντοκτόνος νόμος Χατζηδάκη προβλέπει επενδύσεις μόνο στις ζώνες Γ (διατήρησης οικοτόπων) και μόνο μέχρι 150 κλίνες. Η αιτούμενη επένδυση είναι εξ ολοκλήρου μέσα σε ζώνη αυστηρότερης προστασίας (Ειδική Ζώνη Διαχείρισης – Κωδικός GR4340001) και η δυναμικότητά της ξεπερνά τις 800(!) κλίνες.

ioannis zabetakis
*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, Πρόεδρος του τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: ioannis.zabetakis@ul.ie

Twitter: @yanzabet

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πώς νιώθουν οι Θεσσαλονικείς όταν τρώνε έντομα – Μελέτη του ΑΠΘ

Μελέτη του ΑΠΘ διερεύνησε την προθυμία των Ελλήνων καταναλωτών που κατοικούν στη Θεσσαλονίκη να εντάξουν τα έντομα στη διατροφή τους.

Το Ισραήλ αρνήθηκε να παραλάβει φορτία με ελληνικές ντομάτες

Διευκρινίσεις από τον εκπρόσωπο του Incofruit Hellas στο cibum.

Είναι τα κατεψυγμένα τρόφιμα θρεπτικά; Είναι ασφαλής η χρήση λαδόκολλας; Ο Επιστήμονας τροφίμων Ν. Γδοντέλης απαντά σε ερωτήσεις του κοινού

Σε κρίσιμα ερωτήματα καταναλωτών σχετικά με την ασφάλεια τροφίμων απάντησε ο επιστήμονας τροφίμων Νίκος Γδοντέλης.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο