Σε επιστημονική εργασία αποδεικνύεται, για πρώτη φορά διεθνώς, ότι μια μη τοξική ποσότητα της α-Hederin αναστέλλει σε πειραματόζωα την κυτταρική μετάσταση του ηπατοκυτταρικού καρκινώματος που προκαλείται από τον PAF
Μια νέα ανασκόπηση που δημοσιεύθηκε, εξετάζει την "οχύρωση" των ροφημάτων φρούτων και λαχανικών και πώς αυτή μπορεί να επιτευχθεί με τη χρήση φυτοχημικών ενώσεων
Ισπανοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι τα γενετικά τροποποιημένα προϊόντα δεν είναι μόνο ασφαλή για κατανάλωση από τον άνθρωπο και τα ζώα, αλλά αποφέρουν οικονομικά, περιβαλλοντικά και διατροφικά οφέλη
Το νέο υλικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη μόνωση των περιεχομένων των φλιτζανιών καφέ, των κουτιών και των δοχείων τροφίμων σχεδόν οποιουδήποτε μεγέθους
Μελέτη του Πανεπιστημίου Wageningen δείχνει ότι μια ανωμαλία σε δείκτες όπως η τιμή του γάλακτος, η τιμή των ζωοτροφών και η μέση μηνιαία βροχόπτωση, μπορεί να συνδεθεί στατιστικά με έναν κίνδυνο για την ασφάλεια των τροφίμων πολλούς μήνες αργότερα.
Η παρουσία L. monocytogenes στο περιβάλλον και τυχόν αποτυχίες στις GMP θα μπορούσαν να προωθήσουν την επιμόλυνση των τροφίμων με αυτό το παθογόνο, που αποτελεί κίνδυνο για τους καταναλωτές.
Έχουν περιγραφεί περισσότερα από 60 πιθανά εμπόδια για τα τρόφιμα, τα οποία βελτιώνουν τη σταθερότητα ή/και την ποιότητα των προϊόντων και ο κατάλογος των πιθανών εμποδίων για τη διατήρηση των τροφίμων δεν έχει σε καμία περιπτώσεις ολοκληρωθεί.