Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
20.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

ImproRisk: ένα φιλόδοξο εργαλείο εκτίμησης κινδύνου τροφίμων από την Κύπρο

ΑρχικήΕπιστήμηImproRisk: ένα φιλόδοξο εργαλείο εκτίμησης κινδύνου τροφίμων από την Κύπρο
spot_img

Συμβάλλει στην εναρμόνιση, την τυποποίηση και τη διαφάνεια των μεθοδολογιών εκτίμησης της διατροφικής έκθεσης σε ολόκληρη την Ευρώπη

Το ImproRisk* είναι ένα μοντέλο εκτίμησης κινδύνου, ανοικτής πρόσβασης, το οποίο αναπτύχθηκε στην Κύπρο και συμβάλλει στην εναρμόνιση, την τυποποίηση και τη διαφάνεια των μεθοδολογιών εκτίμησης της διατροφικής έκθεσης σε ολόκληρη την Ευρώπη. Πρόκειται για ένα απλό και διαφανές εργαλείο, κατασκευασμένο σε R, για τη διεξαγωγή ακριβών εκτιμήσεων διαιτητικής έκθεσης σε χημικές ουσίες. Με στόχο να καθιερωθεί ως τυποποιημένο εργαλείο Εκτίμησης Κινδύνου σε ευρωπαϊκό επίπεδο, το μοντέλο έχει σχεδιαστεί για να δέχεται δεδομένα εμφάνισης και κατανάλωσης, κωδικοποιημένα σύμφωνα με το σύστημα ταξινόμησης και περιγραφής τροφίμων της EFSA έκδοση 2 (FoodEx2). Οι χρήστες του ImproRisk είναι σε θέση να εκτιμήσουν τη διατροφική έκθεση σε μια υπό μελέτη χημική ουσία σε οποιοδήποτε επίπεδο του FoodEx2 της EFSA, λαμβάνοντας υπόψη τον βασικό όρο FoodEx2 και την πτυχή Process (F28). Η διατροφική έκθεση εκτιμάται σε ατομικό επίπεδο για διάφορες ομάδες πληθυσμού και οι εκτιμήσεις έκθεσης διαστρωματώνονται με βάση διάφορα δημογραφικά χαρακτηριστικά. Το ImproRisk θεωρείται χρήσιμο εργαλείο τόσο για τους εκτιμητές κινδύνου όσο και για τους διαχειριστές κινδύνου, καθώς διευκολύνει τη λήψη αποφάσεων, παρέχοντας πληροφορίες σχετικά με το ποσοστό του πληθυσμού που υπερβαίνει τη σχετική κατευθυντήρια τιμή ή τα σημεία αναφοράς με βάση την υγεία για μια συγκεκριμένη χημική ουσία.

* ImproRisk, a chronic dietary exposure assessment tool, is owned by the State General Laboratory of Cyprus (SGL) and reserves the property rights. The document has been created by SGL. www.improrisk.com

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ο Ευρωπαϊκός συναγερμός για τα δηλητηριώδη πατατάκια

Αναφορά στην έκθεση του ευρωπαϊκού ACN για τα δηλητηριώδη πατατάκια που έχουν διανεμηθεί σε 23 χώρες.

Προσοχή: Ο ΕΦΕΤ ανακάλεσε σήμερα από την ελληνική αγορά μολυσμένο ισπανικό κρέας

Μετά από εργαστηριακές αναλύσεις εντοπίστηκε ο παθογόνος μικροοργανισμός σαλμονέλα.

Σουβλάκια: Πόσο επιβλαβής είναι η κατανάλωση καμένου κρέατος και τι μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε τον κίνδυνο

Πώς μπορεί να μειωθεί η πιθανότητα σχηματισμού επιβλαβών ενώσεων από το ψήσιμο του κρέατος.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο