Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
15.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Επιστήμη

ΑρχικήΕπιστήμη

H Kraft-Heinz συνεργάζεται με το Harvard για να μετατρέψει τη ζάχαρη σε φυτική ίνα!

Νέα τεχνολογία μετατροπής της ζάχαρης σε φυτική ίνα για γευστικά, αλλά όχι επιβλαβή προϊόντα - Μείωση της συνολικής ζάχαρη στα προϊόντα της Kraft-Heinz κατά περισσότερο από 27 εκατ. κιλά έως το 2025.

Γιατί οι γυναίκες καθαρίζουν τα ψίχουλα από το τραπέζι ενώ οι άντρες δεν τα βλέπουν καν!

"Οι δουλειές του σπιτιού είναι για τις γυναίκες": Η εκπαίδευση των γυναικών να ασχολούνται με τα οικιακά έχει πλέον γίνει φυσικό αντανακλαστικό για αυτές, σύμφωνα με νέα έρευνα που ενισχύει την ανάγκη για άμεση μεταβολή των κοινωνικών στερεοτύπων.

Βιώσιμη συσκευασία: Αντιλήψεις και στάση καταναλωτών – Πως επηρεάζουν τα δημογραφικά χαρακτηριστικά

Επιστημονική μελέτη για την ευαισθητοποίηση, τη συμπεριφορά και τις προσδοκίες των καταναλωτών σε σχέση με τις πτυχές της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας των συσκευασιών τροφίμων.

Οι γιορτές με φίλους και συναδέλφους ανεβάζουν την ψυχολογία περισσότερο απ’ ότι νομίζετε!

Οι εορτασμοί με φαγητό και ποτό μπορούν να αυξήσουν την αίσθηση ότι η κοινωνία υποστηρίζει τους ανθρώπους, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Γιατί οι υπάλληλοι δεν επιστρέφουν ως εργαζόμενοι στο χώρο της φιλοξενίας και της εστίασης;

Έρευνα για πάνω στις επιχειρήσεις στον τομέα της φιλοξενίας αποδεικνύει πως οι περισσότεροι εργαζόμενοι αισθάνονται θυμό με την αντιμετώπιση του κλάδου ως προς την στάση τους κατά την πανδημία.

Επιστήμη τροφίμων: Τα πιο δημοφιλή θέματα έρευνας του 2022 στο cibum

Ποια θέματα επιστημονικής έρευνας που δημοσιεύτηκαν στο Cibum κέρδισαν τους αναγνώστες κατακτώντας δεκάδες χιλιάδες "χτυπήματα".

Κοινή χρωστική τροφίμων προκαλεί φλεγμονή στο έντερο – Νέα μελέτη

Το πρόσθετο τροφίμων Ε129 Αllura Red AC χρησιμοποιείται ευρέως για χρωματισμό πολλών ειδών διατροφής, μεταξύ των οποίων καραμέλες, αναψυκτικά, γαλακτοκομικά και ζελέδες.

Ντοματίνια: Η επίδραση της θερμοκρασίας αποθήκευσης στην ποιότητα – Επιστημονική μελέτη

Σε σύγκριση με τι συνηθισμένες ντομάτες, τα ντοματίνια έχουν 1,7 φορές μεγαλύτερη περιεκτικότητα θρεπτικών συστατικών, τα οποία όμως επηρεάζονται από τις συνθήκες του περιβάλλοντος.

Κόκκινο κραγιόν με εκχύλισμα cranberry που απενεργοποιεί πλήρως τους μύκητες και τα βακτήρια

Ερευνητές αναπτύσσουν κραγιόν με έντονη, κόκκινη απόχρωση και με αντιμικροβιακές ιδιότητες σε βακτήρια και μύκητες.

Γλυκαντικά: Η ασπαρτάμη συνδέεται με αγχωτική συμπεριφορά, σύμφωνα με μελέτη

Υπολογίζεται ότι 5.000 διαιτητικά τρόφιμα και ποτά περιέχουν το γλυκαντικό ασπαρτάμη.

Τα πιο δημοφιλή τρόφιμα που αγόρασαν οι καταναλωτές το 2022 – Comfort food, πρωτεΐνες και λειτουργικά σνακ

Πώς διαμορφώθηκαν οι τάσεις των καταναλωτών στα σνακ το 2022.

Καινοτόμα τεχνολογία για την εξάλειψη του σταφυλόκοκκου από το γάλα

Το Staphylococcus aureus στο γάλα δεν είναι κάτι σπάνιο και προκαλεί μεγάλη οικονομική ζημιά στην γαλακτοβιομηχανία.

Για πρώτη φορά ανάλυση DNA σε ΠΟΠ ελληνικά προϊόντα

Επιστήμονες του Πανεπιστημίου Πάτρας έκαναν για πρώτη φορά ανάλυση DNA σε δύο προϊόντα ΠΟΠ: στο αυγοτάραχο Μεσολογγίου και στη σταφίδα Vostizza σε μία προσπάθεια πιστοποίησης της γνησιότητάς τους.

Ήρθαν τα προβιοτικά επόμενης γενιάς (NGP)

Ένα νέο χρηματοδοτούμενο από την ΕΕ έργο ανέπτυξε και κλιμάκωσε νέες τεχνολογίες για την παροχή «καλών βακτηρίων» στο έντερο πιο αποτελεσματικά, ανοίγοντας το δρόμο για προσαρμοσμένες θεραπείες μικροβιώματος.

Η διαλείπουσα νηστεία μπορεί να αναστρέψει τον διαβήτη τύπου 2, σύμφωνα με μελέτη

Μελέτη διαπιστώνει ότι τα άτομα με διαβήτη που ακολουθούν χρονικά περιορισμένη διατροφή μπορεί να μην χρειάζονται πλέον φάρμακα.

Τα κετογονικά αρτοσκευάσματα είναι πράγματι κατάλληλα για κετογονική δίαιτα; Επιστημονική μελέτη

Διατροφική ποιότητα προϊόντων αρτοποιίας χωρίς γλουτένη με επισήμανση "κετογόνο ή χαμηλής περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες" που πωλούνται στην παγκόσμια αγορά.

Γαλλική μελέτη βρίσκει πυρίτιο σε σκόνη σούπας Knorr!

Γαλλική μελέτη βρίσκει δυνητικά τοξικά νανοσωματίδια σε 20 από τα 23 προϊόντα διατροφής και υγιεινής που ελέγχθηκαν.

Βαρέα μέταλλα: Ο εχθρός της μαύρης σοκολάτας

Μπορεί η μαύρη σοκολάτα να είναι εν γένει καλύτερη για τη διατροφή μας, αλλά, σύμφωνα με νέα μελέτη, πολλές γνωστές μάρκες περιέχουν επικίνδυνες ποσότητες βαρέων μετάλλων.

Η υγρή χρωματογραφία ως μέθοδος ποιοτικής ανάλυσης των γλυκαντικών

Πώς η υγρή χρωματογραφία αποτελεί χρήσιμη μέθοδο για την ανάλυση της ποιότητας των γλυκαντικών.

Πόσο ασφαλή είναι τα κομμένα φρούτα που πωλούνται σε σουπερμάρκετ, οπωροπωλεία και λαϊκές αγορές;

Μικροβιολογική αξιολόγηση κομμένου πεπονιού, τυλιγμένου σε πλαστική μεμβράνη και εκτεθειμένου σε θερμοκρασία δωματίου για πολλές ώρες.

Την ευθύνη για τα επιστημονικά δεδομένα και συμπεράσματα που υπάρχουν στις αναρτήσεις στην βιβλιοθήκη του cibum.gr φέρουν οι συγγραφείς τους.

Προσφέρετε τα δικά σας άρθρα & διατριβές

spot_img
spot_img

Must read

Lidl: Καταγγελία στο Cibum για σκουλήκι σε σοκολάτα από κατάστημα της Αττικής

Σκουλήκι μέσα σε σοκολάτα που πωλείται στην αλυσίδα σουπερμάρκετ Lidl στην Ελλάδα βρήκε καταναλωτής.

Συναγερμός στην Ευρώπη – Θανατηφόρες τροφικές δηλητηριάσεις από καπνιστό σολομό

Ανακοίνωση ECDC και EFSA για παρατεταμένο ξέσπασμα Listeria monocytogenes σε πολλές χώρες που συνδέεται με προϊόντα καπνιστού σολομού.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης